Edilii Capitalei vor sa cheltuiasca 13 mil. de euro pentru drumuri spre un viitor complex comercial

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 16:20
1430 citiri
Edilii Capitalei vor sa cheltuiasca 13 mil. de euro pentru drumuri spre un viitor complex comercial

Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca 54 de milioane de lei (circa 13 milioane de euro) pentru lucrari de infrastructura in zona 16 Februarie - Godeanu, urgenta acestora fiind justificata de edili prin deschiderea unui complex comercial, potrivit unui proiect de hotarare al CGMB, informeaza NewsIn.

Lucrarile, care ar urma sa dureze 12 luni, presupun realizarea a 1.319 metri de drum nou pe Soseaua Chitila, modernizarea soselei si construirea a doua pasaje pe strada Godeanu.

Prin aceasta investitie se va crea un acces dinspre Soseaua Chitiliei catre viitorul centru comercial Colosseum, care fi construit in zona.

Dezvoltatorii proiectului Colosseum vor pune la dispozitia primariei un teren pe care va fi prelungita linia se tramvai de pe strada 16 Februarie spre zona de nord a complexului, se arata in proiectul de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Municipalitatea se angajeaza sa asigure, pentru firma care construieste complexul Colosseum, Nova Imobiliare, dreptul de conectare si utilizare a sistemului public de canalizare ce traverseaza terenuri ale domeniului public, iar asta fara taxe si costuri afara de cele legale.

In hotarare se mai precizeaza ca lucrarile de modernizare si reabilitare a infrastructurii trebuie coordonate cu cele aferente complexului comercial, urmand sa fie finalizate simultan cu acestea.

Anul trecut, in toamna, investitorii anuntau ca proiectul Colosseum reprezinta o investitie de circa 350 milioane de euro si va fi construit in doua faze.

Prima faza presupune construirea unui parc comercial cu suprafata de 58.000 de metri patrati, iar apoi va fi dezvoltat un mall de 140.000 de metri patrati, cu peste 480 de magazine si 8.500 locuri de parcare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii centru comercial, # colosseum , #Terenuri