Hotelul Turist din Bucuresti a devenit Ramada Plazza, in urma unei investitii de 15 mil. euro

Marti, 26 Februarie 2008, ora 13:26
7097 citiri
Hotelul Turist din Bucuresti a devenit Ramada Plazza, in urma unei investitii de 15 mil. euro

Parc Hotels a investit 15 milioane de euro in fostul hotel Turist din Bucuresti care a devenit astfel Ramada Plaza Bucharest Convention Center, incadrat la categoria patru stele plus.Potrivit reprezentantilor companiei, lucrarile de reabilitare a hotelului Turist si alinierea acestuia la standardele Ramada Plaza au inceput in urma cu doi ani. Deschiderea operationala a hotelului va avea loc pe 2 martie iar cea oficiala cel mai probabil in luna august. Suprafata acestuia este de 14.000 metri patrati si o capacitate de 300 de camere.


"Acesta este primul hotel Ramada Plaza din Romania. Estimam ca in acest an vom avea un grad de ocupare de 55-60% si o cifra de afaceri de circa 5 milioane de euro. Numarul de oameni de afaceri care vin in Romania si Bucuresti este in crestere, de aceea consideram ca deschiderea hotelului este binevenita mai ales ca ea coincide cu deschiderea sezonului de corporate travel", a declarat marti directorul de vanzari si marketing al Ramada Plaza Elena Mesina.


Potrivit acesteia, hotelul va beneficia din vara acestui an de un clud de sanatate si peste doi ani de un centru de conferinte (convention center).


"Cererea in crestere a pietei evenimentelor ne-a determinat sa deschidem si un convention center care va avea o suprafata de 3.000 mp si o capacitate de 1.500 de locuri.  De asemenea, in imediata apropiere a hotelului vom inaugura peste aproximativ doi ani un health club. Investitia aferenta acestui spatiu de relaxare se ridica la trei milioane de euro", a spus Elena Mesina.


Centrul de relaxare va cuprinde opt terenuri de tenis, piscina acoperita de dimensiuni semiolimpice, sala de fitness, sauna, masaj etc.


In Romania, brandul Ramada este reprezentat de Trend Hospitality care actioneaza ca partener strategic in Romania, Bulgaria si Moldova si detine exclusivitate de francizare pe piata romaneasca a urmatoarelor branduri din portofoliul Wyndham: Ramada Worldwide, Wyndham Hotel Group, Super 8 Motel si Days Inn.


Ramada Worldwide este parte a grupului Wyndham Hotel Group, cel mai mare grup hotelier la nivel international, fiind prezent pe sase continente, cu un total de 6.400 de hoteluri si 533.000 de camere. Ramada Worldwide detine 900 de hoteluri in peste 25 de tari. Brandul Ramada a fost creat in 1954, iar in 2004 a fost achizitionat de Cendant Corporation, intrand astfel in portofoliul Wyndham Hotel Group. Astazi este prezent cu 900 de hoteluri in 25 de tari din lume.