Israelienii cumpara terenuri pe langa Bucuresti

Joi, 17 August 2006, ora 05:09
1235 citiri

Dezvoltatorul imobiliar Engel East Europe, subsidiara din Europa de Est a grupului israelian Egel, a anuntat miercuri semnarea unui acord referitor la achizitionarea a trei terenuri adiacente in Bucuresti, in scopul construirii a 550 de apartamente.Compania estimeaza ca pretul de vanzare a acestui proiect imobiliar, cu o suprafata totala de aproximativ 55.000 de metri patrati, ce urmeaza sa fie construit pe un teren de 23.000 de metri patrati, va fi de aproximativ 60 milioane euro.

Pretul de achizitie al celor trei terenuri este de aproximativ 4,6 milioane euro, din care 1,5 milioane euro au fost achitati la incheierea acordului pentru primul teren, cand Engel a primit un plan de urbanism pentru aproximativ 7.500 de metri patrati de teren.

Restul banilor, aproximativ 3,1 milioane euro, vor fi platiti la primirea planului de urbanism pentru celelalte doua terenuri adiacente. In cazul in care acest document nu va fi emis in termen de 60 de zile, Engel East Europe va beneficia de o reducere de pret (discount) de 50 la suta fata de suma anuntata initial, sau va avea optiunea de a se retrage din tranzactie.

Jacob Engel, presedintele si fondatorul companiei Engel East Europe, a declarat ca aceasta achizitie "este al treilea proiect pe care Engel il va realiza in Romania, urmand altor doua acorduri anuntate recent. Romania este o piata pe care am considerat-o intotdeauna una dintre cele mai promitatoare regiuni pentru proiecte imobiliare", a precizat Engel.

Engel East Europe, companie listata la bursa londoneza AIM (bursa londoneza dedicata companiilor in dezvoltare), a precizat ca va continua sa negocieze achizitii de terenuri in scopul dezvoltarii unor noi proiecte in Europa Centrala si de Est. Compania este implicata in proiecte imobiliare in Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia si Serbia, precum si in Germania si Canada.

Bloombiz

si