Mercedes-Benz Unimog, cel mai bun autovehicul de teren al anului 2007

Miercuri, 28 Februarie 2007, ora 09:55
1332 citiri

Cititorii revistei "Off Road" au votat modelul Unimog drept autovehiculul de teren al anului la categoria 'Autovehicule speciale', iar Mercedes Clasa G a fost declarat castigator la categoria 'Autovehicule de teren clasice", se arata intr-un comunicat al


Premiile, avand forma unor obeliscuri din sticla, marcate cu distinctia Off Road, au fost
acordate in timpul unei gale speciale care a avut loc la teatrul 'Das Schloss' din Munchen pe 8 februarie 2007. Peste 56.000 de cititori au ales castigatorii dintre cele 80 de vehicule nominalizate de catre organizatori.

Modelul Unimog a acumulat 59 la suta dintre voturile cititorilor pentru 'Autovehicule
speciale'. Cele opt categorii pentru care cititorii au fost invitati sa isi exprime voturile au fost 'Autovehicule de teren', 'Autovehicule de teren de lux', 'Autovehicule utilitare sport (SUV)', 'Autovehicule utilitare sport de lux', 'Autovehicule de teren clasice', 'Autovehicule de transport', 'Autovehicule speciale' si 'Autovehicule din gama crossover'.

Unimog a fost votat autovehiculul de teren al anului si in 1994 - prin intermediul modelului U 90 "Funmog", care combina caracteristicile autovehiculelor de oras, de croaziera, de teren si ale celor utilitare.

Produse la fabrica din Worth incepand din 2002, modelele cu un grad ridicat de mobilitate
Unimog din gama cuprinsa intre U 3000 si U 5000 reprezinta o alegere naturala atunci cand vine vorba de activitati ce implica terenuri accidentate, izolate de reteaua de drumuri si ssele. Ultimul sosit in familia Unimog este modelul compact U 20, care a fost prezentat public pentru prima data la expozittia auto IAA din 2006.

Categoria 'Autovehicule de teren clasice' a fost castigata de modelul Clasa G de la Mercedes- Benz. Clasa G, care se afla in propoductie inca din 1979, cuprinde in prezent trei variante de motorizare: un model turbodiesel cu injectie directa common-rail si doua modele de opt cilindri, cu alimentare pe benzina.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)