Periferia Bucurestiului va deveni anul acesta un pol de atractie pentru investitori

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 12:46
1760 citiri
Periferia Bucurestiului va deveni anul acesta un pol de atractie pentru investitori

Rentabilitatea investitiei, suprafetele mari, de peste 15.000 metri patrati, si preturile inca mici, de 300 euro/metrul patrat, orienteaza dezvoltatorii imobiliari tot mai mult spre terenurile din partea de nord vest a Bucurestiului, spre zona periferica, sustin consultantii Eurometropola.

"Zone precum soseaua Chitila sau Bucurestii Noi, situate la Periferia Capitalei, vor beneficia de o dezvoltare pe toate segmentele domeniului imobiliar, de la cel rezidential pana la cel industrial si de logistica, daca luam in considerare depozitele, halele si showroom-urile construite, dar si proiectele anuntate in piata" au declarat pentru NewsIn analistii imobiliari.

Potrivit acestora, nici segmentul spatiilor de birouri nu isi pierde din atractivitate, dezvoltatorii manifestand un interes crescut pentru construirea unor cladiri de birouri cu regim mare de inaltime (cu peste 20 de etaje) pentru a perminte si amenajarea unor vaste spatii de parcare subterane si supraterane.

"Interesul dezvoltatorilor este orientat spre aceasta zona pentru ca spatiul disponibil permite investitti mari. Zona perifica a Bucurestiului, soseaua Chitila, incepe sa cunoasca o adevarata dezvoltare prin proiectele ce urmeaza a fi realizate aici. intre acestea se numara viitorul mall construit pe soseaua Chitila, preconizat a fi cel mai mare complex comercial din Bucuresti si chiar din S-E Europei", considera consultantii companiei EuroMetropola.

Specialistii imobiliari sustin ca, in cazul Plaza Romania, unde pretul terenurilor de pe Bulevardul Timisoara s-a dublat intr-un interval scurt de timp, o constructie de tip mall determina o cerere ridicata la nivelul terenurilor din jur. Aceeasi situatie se intalneste si la nivelul zonei perferice a sectorului 1, soseaua Chitila. "Astfel, daca in prezent terenurile se vand cu 300 - 400 euro/mp, peste doi - trei ani vom asista la o majorare masiva a preturilor de vanzare, acestea atingand chiar 1.000 euro/mp", completeaza consultantii imobiliari.

Reprezentantii imobiliari sunt de parere ca zona de nord vest a Capitalei va cunoaste o mare dezvoltare, in special pe segmentul de logistica, datorita infrastructurii de care dispune, prin prezenta DN 7 spre Targoviste si DN 1A care face legatura cu zona montana. "in acest spatiu isi fac loc si importante proiecte rezidentiale, iar lucrarile pentru unul dintre aceste ansambluri dispus pe o suprafata de peste 50.000 mp, au fost deja demarate", au declarat analistii imobiliari pentru NewsIn.

Potentialii cumparatori ce manifesta inters pentru terenurile din zona sunt incadrati in mai multe categorii: in prima clasa sunt persoanele private care achizitioneaza spatii de 500 - 2.000 mp pentru uz propriu, urmate de dezvoltatorii ce investesc in peste 5.000 mp, unde se vor dezvolta mici ansambluri rezidentiale, iar in ultima categorie sunt investitorii care cumpara loturi foarte mari, le parceleaza si apoi le revand.

"Complexurile devoltate aici vor fi tranzactionate cu rapiditate datorita avantajelor pe care aceasta locatie le are: departe de zgomotul si poluarea din centrul orasului, spatii largi, infrastructura reabilitata si acces facil spre zone turistice", mai spun consultantii imobiliari.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.