Pretul mare al terenurilor determina dezvoltatorii sa construiasca pe verticala

Vineri, 02 Martie 2007, ora 14:30
943 citiri

Proiectele imobiliare incep sa fie ridicate din ce in ce mai des pe verticala din cauza preturilor mari ale terenurilor care au ajuns sa coste in unele zone ale Capitalei chiar 3.000-3.500 euro pentru un metru patrat, sustin o parte din analistii din piata imobiliara.

Potrivit consultantilor imobiliari, daca in ultimii doi-trei ani au fost realizate importante tranzactii cu terenuri in zonele centrale si in perimetrul adiacent, astazi, lipsa terenurilor face ca preturile sa fie inaccesibile pentru unii dezvoltatori de proiecte imobiliare. Cu toate acestea, unele companii au gasit si alternativa si s-au decis sa ridice imobile cu apartamente pe verticala. In prezent, cel putin cinci dezvoltatori si-au anuntat proiecte de blocuri turn cu peste 12 etaje.

"Datorita cresterii foarte mare a preturilor la terenuri, trendul proiectelor adresate clasei medii este de a se dezvolta mai degraba pe verticala decat pe orizontala", sunt de parere consultantii Colliers International. Potrivit acestara, conceptul permite dezvoltarea unui numar mai mare de unitati, dar in acelasi timp ofera un ansamblu aerisit, cu suprafete mari de spatii verzi si distante mari intre cladiri.

Reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca cererea pentru astfel de apartamente in viitoarele blocuri turn este in continua crestere. "Multi sunt atrasi de ideea ca vor locui undeva la etajul 20, dar exista si persoane care spun ca le este frica si aleg apartamentele de la primele etaje", au declarat reprezentantii agentiei Corint.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)