Preturile terenurilor din jurul Bucurestiului continua sa creasca

Miercuri, 03 Mai 2006, ora 04:38
1087 citiri

Preturile terenurilor din zonele limitrofe Bucurestiului au in continuare cresteri peste media pietei, insa strict conditionat de dezvoltarile infrastructurii si ale suprastructurii."Sunt zone in care preturile vor avea cresteri de peste 100-200 la suta, dar in stransa legatura cu investitiile sigure ce urmeaza a fi realizate. Dezvoltatorii mari si-au indreptat atentia spre zonele centrale din Bucuresti, dar si spre zonele considerate pana in urma cu 3-5 ani periferice, dar care datorita dezvoltarii orasului au o importanta deosebita - Zona Vest: Militari, Drumul Taberei, Zona Nord: Baneasa - DN1, Bucurestii Noi, Barbu Vacarescu-Petricani, sos. Pipera; Zona Est: Pantelimon, Titan", a declarat Alexandru Nitescu, director la Regatta.

Oferta pe piata din Bucuresti ramane compusa din parcele mici de teren, de 200-1.000 mp, situate in toate zonele, dar cu precadere in zonele rezidentiale consacrate. La polul opus, se afla suprafetele semnificative de teren obtinute in principal ca urmare a reconversiei unor spatii cu destinatie industriala din interiorul orasului, suprafete cuprinse intre 2.000 si 100.000 mp.

Daca in urma cu 1-2 ani majoritatea achizitiilor (80-85 la suta) se realizau cu scopul specularii ulterioare, in prezent principalii cumparatori fac achizitii pentru dezvoltari imobiliare (aproximativ 70-75 la suta).

Sunt vizate, in principal, locatiile din zona ultracentrala pentru dezvoltarile comerciale si rezidentiale. Aceste dezvoltari sunt insa de dimensiuni reduse, intrucat amplasamentele pentru dezvoltarile semnificative sunt aproape inexistente.

Un element de maturitate si normalitate il constituie inceputul evaluarii de comun accord atat de vanzatori cat si de cumparatori a pretului, in functie de indicatorii de urbanism, singurul factor de negociere fiind influenta factorului de risc.

Orasele de prim rang din Romania vor prelua tendinta de la nivelul Capitalei in ceea ce priveste aparitia de noi centre de interes raportate la investitiile majore in curs de dezvoltare si a celor certe anuntate in piata. Aceste orase vor permite in paralel si achizitii speculative, intrucat pietele locale nu au ajuns la nivelul de maturitate in care ponderea achizitiilor speculative sa fie inferioara celor in scopul edificarii

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei