Problemele la Daewoo- datoriile, terenurile, actionarii minoritari

Luni, 19 Februarie 2007, ora 01:43
1038 citiri

Comisia de privatizare a Daewoo Craiova se va reuni, luni, 19 februarie, data la care va face un anunt public despre privatizarea companiei, iar strategia de privatizare finala va fi prezentata la finele lunii martie, a declarat, duminica, agentiei NewsIn, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

"Ne vom intalni din nou luni, 19 feruarie. Nu sunt deocamdata elemente pe care sa le facem publice. Dupa intalnirea de luni vom face un anunt public despre privatizarea Daewoo", a afirmat Vladescu, care este presedintele comisiei de privatizare.

Potrivit lui Vladescu, documentatia referitoare la Daewoo Craiova este de "sute de pagini" . "Sunt documente multe cu multe probleme de solutionat. Sunt probleme cu datoriile, cu firmele mixte, cu terenurile, cu actionarii minoritari", a aspus Vladescu.

Ministrul finantelor a anuntat ca strategia de privatizare a Daewoo Craiova va fi prezentata Guvernului la finele lunii martie.

Mandatul guvernului pentru privatizarea Daewoo Craiova vizeaza aducerea unui investitor care sa aiba o productie de 300 de mii de automobile pe an.

Membrii Comisiei de privatizare a Daewoo sunt ministrii Sebastian Vladescu (presedinte), Varujan Vosganian, Radu Berceanu, Gheorghe Barbu, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko, si consilierul de stat al premierului, fost presedinte al AVAS, Razvan Orasanu.

Pana in prezent, patru investitori si-au manifestat interesul pentru uzina de automobile din Craiova: General Motors, Ford, Tata din India si Cherry din China.

Daewoo Craiova, aflata de doua luni in administrare speciala, are datorii la mai muti creditori, printre care si Ministerul Finantelor.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)