Proprietarii de terenuri, obligati sa le curete

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 00:26
1537 citiri
Proprietarii de terenuri, obligati sa le curete

 Guvernul va elabora o serie de reglementari prin care proprietarii de terenuri, atat cele private, cat si cele publice, sa fie obligati sa le curete si sa nu le mai lase in paragina, in caz contrar urmand sa fie sanctionati, a declarat, sambata, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, potrivit Mediafax.

Tabara a declarat, intr-o conferinta de presa la Sfantu Gheorghe, ca noile reglementari vor introduce obligativitatea igienizarii terenurilor, si nu neaparat a cultivarii, mentionand ca buruienile reprezinta o sursa deosebit de grava de daunatori si boli atat pentru culturi, cat si pentru oameni.

Ministrul Agriculturii nu a precizat care va fi taxa de penalizare pentru cei care nu isi ingrijesc terenurile, insa a aratat ca in discutie nu intra doar terenurile private, ci si cele aflate in proprietate publica, respectiv cele de pe marginea drumurilor, a cailor ferate sau din preajma aeroporturilor.

Potrivit lui Tabara, aceste reglementari vor fi corelate si cu Legea arendei, care va avea ca efect lucrarea comasata a terenurilor agricole.

Legea arendei va stimula arendarea pe termen lung, de la zece pana la 50 de ani, si ar putea da celui care lucreaza pamantul dreptul de preemptiune in cazul in care proprietarul vrea sa il vanda.

Estimarile oficiale arata ca in Romania sunt necultivate aproape trei milioane de hectare de teren. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #terenuri, #tabara , #Terenuri