Terenurile de 500-2.000 mp din zona Capitalei, tinta investitiilor personale

Joi, 28 Februarie 2008, ora 12:45
1772 citiri
Terenurile de 500-2.000 mp din zona Capitalei, tinta investitiilor personale

Cea mai mare parte a terenurilor tranzactionate cu rapiditate in jurul Capitalei sunt cele cu suprafete intre 500-2.000 mp, parcelele fiind solicitate in special in scopuri personale, pentru constructia unei case in general, sustine consultantul imobiliar al EuroMetropola, Cornel Farcuta."Circa 40% dintre cei care manifesta interes pentru terenurile de 500 - 2000 mp isi plaseaza banii pentru o viitoare investitie si 60% in interes personal. Tendinta pietei pe acest segment este de a creste procentul celor interesati de capitalul plasat in scop personal", considera reprezentantul departamentului terenuri, in cadrul companiei imobiliare EuroMetropola.


Potrivit consultantului imobiliar, cele mai multe cereri sunt pentru zona de nord, in locatii precum Otopeni, Corbeanca, Balotesti, Saftica, Moara Vlasiei, Caciulata, Tancabesti, Peris, Buftea, Crevedia si Darza, unde pretul terenului variaza intre 50 euro - 200 euro/mp.


"La fel de solicitate sunt si terenurile din localitatile sudice, adiacente Bucurestiului, in special cele cu deschidere la DN4 (Frumusani si Popesti - Leordeni), unde terenurile se tranzactioneaza cu preturi ce pornesc de la 20 de euro/mp si ajung pana la 200 euro/mp. Datorita apropierii de Capitala, localitatile Berceni si Vidra pozitionate la 10 km, respectiv 17 km de centrul Bucurestiului au constituit  alte puncte de interes  pentru potentialii cumparatori", explica reprezentantul companiei imobiliare.


O alta zona cu potential ridicat, in opinia specialistului EuroMetropola este si zona de est, unde pretul terenurilor porneste de la 50 euro/mp si ajunge chiar la 400 euro/mp in Voluntari sau Afumati. "Interesul cumparatorilor pentru parcelele de 500 - 2.000 mp din localitatile amintite, in scopul de a dezvolta un minicomplex rezidential sau de a construi o casa in scop personal, este in crestere datorita pozitionarii in imediata vecinatate a Capitalei, respectiv 10 - 40 km, dar si a infrastructurii de care beneficiaza aceste zone", mai spune Farcuta.


Un teren in nord, in localitatea Tunari, cu deschidere de 23 m, si o suprafata de 1.300 mp se vinde cu 160 euro/mp, in timp ce la Moara Vlasiei, un teren cu o deschidere de 30 m, si o suprafata de 1.700 mp, are un pret de plecare de 85 euro/mp. In sud, in Popesti - Leordeni, un lot de teren cu suprafete intre 270 mp - 620 mp are un pret pe metru patrat de 65 euro, in timp ce unul in Berceni, cu o suprafata de 450 m si cu deschidere de 27 m, pleaca de la 160 euro/mp. Potrivit analistului imobiliar, diferenta de pret in unele cazuri este data de pozitionarea terenului si infrastructura, utilitatile de care dispune sau posibilitatea de racordare.