Terenurile s-ar putea ieftini cu pana la 90%

Joi, 19 Februarie 2009, ora 14:56
4729 citiri
Terenurile s-ar putea ieftini cu pana la 90%

"Piata imobiliara isi va continua deprecierea si in acest an si se va ajunge la un echilibru cand se vor face tranzactii. Acum nu se fac tranzactii, in special din cauza imposibilitatii de a obtine finantare de la banci", a spus Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian.

De asemenea, preturile terenurilor care au fost fixate la un nivel speculativ pot scadea cu 80-90%. Crivii a explicat, pentru Mediafax, ca in anii trecuti preturile la locuinte au crescut foarte mult, intrucat au existat multi bani in piata si putine proprietati de vanzare, iar profiturile dezvoltatorilor erau foarte mari.

"Pe masura ce scadea riscul de tara, mediul devenea tot mai proprice, iar preturile au tot crescut pentru ca erau profituri foarte mari, atat la dezvoltatori, cat si la bancile care acordau credite. Avantul creditarii a impins preturile la locuinte in sus si tot creditarea a determinat acum scaderea lor", a conchis Crivii.

Potrivit Cushman&Wakefield, preturile locuintelor din Romania vor continua sa scada in acest an cu 30%, compania imobiliara recomandand pentru 2009 investitiile in proprietati generatoare de chirii ridicate. Preturile locuintelor vechi au scazut in perioada septembrie-decembrie 2008 cu 15%, iar la cele noi cu 5-10%, de la inceputul anului 2009 fiind inregistrata o diminuare a preturilor cu 10% la nivelul intregii piete, conform Cushman.

#ieftinire, #imobiliara, #piata, #terenuri , #Terenuri