Zona autostrazii A1 va redeveni atractiva pentru investitiile logistice, din 2010

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 14:20
2690 citiri
Zona autostrazii A1 va redeveni atractiva pentru investitiile logistice, din 2010

Zona autostrazii A1, Bucuresti - Pitesti, va redeveni atractiva pentru investitii logistice, din 2010, datorita accesului la autostrada, apropierii de Bucuresti, costurilor mult mai mici decat cele din metropola, legaturii cu cele mai importante orase ale tarii, afirma oficialii Re/MAX, citati de NewsIn.

Potrivit unui comunicat transmis marti de companie, aici s-au construit intre 2006 si 2009 mai multe proiecte, precum Centrul logistic Cora, Renault, destinate industriei si mai ales logisticii, iar valoarea terenului in zona crescuse in 2008 de la 7 E/mp la 30E/mp.

Zona a cunoscut o scadere a investitiilor in prima parte a anului 2009, dar trimestrul trei al aceluiasi an a inceput sa aduca noi investitori interesati de terenuri destinate spatiilor logistice, precum Centrul logistic Cora.

In acest moment preturile zonei variaza intre 8 si 25 E/mp in functie de utilitati, acces etc.

Preturile de vanzare ale proprietatilor industriale si logistice variaza intre 120 si 300 de euro pe mp, iar preturile de inchiriere intre 4-10E / mp.

Regiunea a renumit mari companii producatoare din diverse domenii cum ar fi retail, industria auto, care au ales aceasta locatie datorita tendintelor firesti de migratie a companiilor din zonele aglomerate urbane catre periferiile oraselor.

In total, autostrada A1 a atras in ultimii ani investitii de peste un miliard de euro in centre comerciale, spatii logistice, benzinarii, depozite sau unitati de productie.

"Din informatiile noastre, in 2010, zona va avea un trend de crestere, avand in vedere ca foarte multe companii isi repozitioneaza centrele logistice spre Pitesti pentru reducerea costurilor.

Preturile terenurilor industriale de langa Pitesti-autostrada vor creste in a doua parte a anului 2010 cu 15-25%.

Investitiile sunt extrem de profitabile, daca se iau in considerare preturile actuale, accesul spre Bucuresti se face intr-o ora, ceea ce echivaleaza cu traversarea Bucurestiului, forta de munca are costuri mai reduse cu 30-40% fata de Bucuresti, costurile de avizare, implementare sunt mai mici si, de asemenea, timpul de obtinere a autorizatiilor este cu mult mai scurt fata de Bucuresti", declara Mihaela Alexandroiu, Director General, RE/Max Bastion.

Remax Bastion este membru al grupului REMAX, companie infiintata in 1973 si cotata pe piata de catre analisti ca fiind pe locul 1 in topul mondial al francizelor din industria imobiliara de patru ani consecutiv : 2004, 2005, 2006 si 2007.

In acest moment, compania opereaza in 35 de tari, reprezentand 54 regiuni, si detine 6.950 de birouri, precum si un numar de 121.505 agenti ce activeaza la nivelul intregului glob. 

#autostrada, # a1, # investitii, # logistice , #Terenuri