Becali a vandut un teren de 10 milioane euro

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 12:46
2237 citiri
Becali a vandut un teren de 10 milioane euro

Omul de afaceri George Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, a vandut un teren de circa 20.000 mp din Pipera companiei de dezvoltare imobiliara Portland Trust, fondata de britanicul Robert Neale, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri din Bucuresti, scrie Mediafax, citand ZF.

"Valoarea tranzactiei este de circa 500-600 de euro/metrul patrat", au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara, astfel ca suma incasata de Becali ar putea depasi 10 milioane de euro.

Terenul este situat la intrarea pe soseaua Pipera, pe partea stanga, intre centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom si Directia de Permise Auto a Capitalei, o zona care a cunoscut in ultimii ani un puternic proces de dezvoltare pe segmentul de birouri.

Portland ar urma sa dezvolte pe acest teren un nou proiect de birouri, dupa ce a dezvoltat si vandut in ultimii zece ani proiectele Opera Center, Bucharest Business Park si Floreasca Business Park, pe care a incasat aproape 200 de milioane de euro.

George Becali
nu a dorit sa comenteze tranzactia, dupa ce a admis zilele trecute ca a vandut un teren "cu care poate tine Steaua vreo zece ani", in timp ce britanicul Robert Neale, fondatorul Portland Trust, nu a oferit informatii pana la inchiderea editiei.

"Becali si Portland au ajuns la o intelegere dupa Craciun. Au fost mai multi investitori interesati de teren, dar Portland a platit deja un avans", au afirmat surse din piata imobiliara.

Neale a realizat doua tranzactii semnificative in luna decembrie, astfel ca in timp ce semna contractele finale de vanzare a proiectului Floreasca Business Park catre sud-africanii de la NEPI, tranzactie de peste 100 de milioane de euro, negocia in paralel pentru achizitia terenului de la Becali pentru demararea unui nou proiect, situat in aceeasi zona.

Portland Trust va incasa net circa 27 de milioane de euro din vanzarea proiectului din Floreasca, suma care ii permite sa inceapa un alt proiect de mari dimensiuni in Bucuresti.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#george becali, #milioane euro, #teren, #piata imobiliara, #tranzactii imobiliare , #Tranzactii imobiliare