Cele mai importante investitii in sectorul imobiliar in 2012

Luni, 06 August 2012, ora 11:38
2355 citiri
Cele mai importante investitii in sectorul imobiliar in 2012

Activitatea investitionala din sectorul imobiliar, inregistrata in trimestrul II din 2012, este alcatuita dintr-un parteneriat de tip joint-venture si din tranzactii cu terenuri.

Suprafata de spatii comerciale in constructie si a carei finalizare este prevazuta pentru semestrul al doilea si anul viitor este de 330.000 metri patrati, iar pana la finele anului cel putin inca un centru comercial se va inchide din cauza dificultatilor de pe piata, anunta compania Jones Lang LaSalle.

Una dintre cele mai importante investitii a fost realizata prin asocierea dintre fondul de investitii New Europe Property Investors (NEPI) si Michael Topolinski in vederea achizitionarii platformei industriale Vulcan din vestul Bucurestiului cu intentia de a dezvolta un retail park de proximitate ancorat de un hypermarket si alti cativa retaileri care functioneaza pe suprafete mari.

Desi piata finantarii ramane in continuare limitata, in trimestrul II din 2012 au fost semnate doua contracte de finantare, ambele pentru dezvoltari de proiecte imobiliare. Portland Trust a demarat lucrarile de constructie la proiectul de birouri Floreasca Park, in Bucuresti, in urma finantarii obtinute de la BCR.

Un alt proiect care a atras finantare pentru dezvoltare, in primele sase luni din 2012, este Ploiesti Shopping City, detinut de NEPI in parteneriat cu Carrefour Property. Acordul de finantare a fost semnat cu BRD Group Societe Generale.

Saptamana trecuta, retailerul Auchan a anuntat ca va cumpara de la fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) hipermarketul din cadrul parcului de retail din Pitesti, pentru aproximativ 28,7 milioane euro.

Auchan cumpara de la NEPI un hipermarket din Pitesti cu 28,7 milioane euro

NEPI si omul de afaceri Ovidiu Sandor vor dezvolta in Cluj-Napoca un proiect de birouri de 52.000 de metri patrati, pe un teren al fostei fabrici Tricotajul Somesul, lucrarile urmand sa inceapa anul acesta.

Proiect de birouri de 52.000 de metri patrati in Cluj-Napoca

Recent, fondul de investitii Immofinanz a anuntat transformarea centrului comercial Armonia Arad, cu o suprafata de 43.000 metri patrati, intr-un parc logistic. Este cea de-a doua inchidere de centru comercial din Romania, dupa Armonia Braila (ambele dezvoltate de RED).

In trimestrul al doilea a fost inaugurat doar centrul comercial Palas Iasi, astfel ca stocul modern de spatii comerciale la nivel national este estimat la 2,31 milioane de metri patrati. Stocul Bucurestiului este estimat la 775.000 metri patrati, si nu a suferit nicio modificare in ultimele sase luni.

#investitii sector imobiliar 2012, #Romania investitii sector imobiliar, #NEPI investitii Romania , #Tranzactii imobiliare