Certificatul energetic, obligatoriu in tranzactiile imobiliare - 28 Decembrie 2010

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 10:41
1670 citiri
Certificatul energetic, obligatoriu in tranzactiile imobiliare - 28 Decembrie 2010

De anul viitor, certificatul energetic va fi obligatoriu in tranzactiile imobiliare iar orice locuinta care va fi scoasa la vanzare sau la inchiriere va trebui sa fie insotita de un certificat de performanta energetica. 

Obligativitatea prezentarii acestui certificat ar fi trebuit sa intre in vigoare inca din 2007, dar a fost amanata de cateva ori, ultima oara chiar pe 29 decembrie 2009, cand termenul a fost mutat la 1 ianuarie 2011.

Preturile pentru intocmirea unui astfel de certificat variaza in functie de specificul cladirii, dar si de auditor. Ca medie, se ridica la 3-5 euro pe metru patrat, fara TVA, potrivit datelor operatorilor din domeniu.

Cele mai multe apartamente din Romania, situate in blocurile comuniste, se incadreaza in clasa energetica C si D, in functie de imbunatatirile aduse si de starea energetica a cladirii.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#certificat, #energetic, #locuinte, #tranzactii, #imobiliare , #Tranzactii imobiliare