Lipsa tranzactiilor imobiliare din Cluj impiedica definirea unui pret real al pietei

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 14:22
2940 citiri
Lipsa tranzactiilor imobiliare din Cluj impiedica definirea unui pret real al pietei

Piata imobiliara din Cluj este blocata si nu exista suficiente tranzactii pentru a defini un pret real, a declarat, vineri Alexandru Gliga, partener in cadrul companiei de evaluare si consultanta Napoca Business.

"Au mai fost tranzactii sporadice, insa numarul acestora nu este suficient pentru a defini un pret al pietei", a spus Alexandru Gliga. Acesta a precizat ca pretul unui apartament in Cluj ar trebui sa se stabilizeze la aproximativ 1.000 de euro pe metru patrat.

"Daca anul trecut un apartament cu doua camere intr-o zona semicentrala se vindea cu 1.500 de euro pe metru patrat, astazi a ajuns la aproximativ 1.000 de euro pe metru patrat", a spus Gliga.

De asemenea, reprezentantul Napoca Business a afirmat ca preturile terenurilor au inceput sa cunoasca deprecieri importante.

"Anul trecut un teren extravilan se vindea cu 100 de euro metrul patrat, in timp ce anul acesta 40-50 de euro pe metru patrat ar putea atrage interes pentru anumiti cumparatori", a afirmat Alexandru Gliga.

Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro la sfarsitul lunii ianuarie, in Cluj, in primele trei luni ale anului 2008, preturile au crescut alert, ajungand in medie la 78.000 de euro, valoare inregistrata la sfarsitul lunii martie.

Cresterea a continuat si in urmatoarele luni, pragul maxim al anului, putin peste 80.000 de euro, fiind inregistrat in intervalul mai - iunie.

A doua parte a anului a adus primele scaderi, astfel incat, in luna decembrie, un apartament cu doua camere in Cluj era scos la vanzare pentru un pret mediu de 76.000 de euro, sub cel inregistrat la inceputul anului. Napoca Business a fost infiintata in 2004 si activeaza in domeniul consultanta, evaluari si analize economico-financiare. 

#tranzactii, # companie, # piata, # imobiliare , #Tranzactii imobiliare