Raiffeisen finanteaza proiectul AFI Palace Ploiesti cu 30 mil. de euro

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 15:44
4910 citiri
Raiffeisen finanteaza proiectul AFI Palace Ploiesti cu 30 mil. de euro

AFI Europe a obtinut o finantare de peste 30 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank International Group pentru finalizarea centrului comercial AFI Palace Ploiesti, proiect care ar urma sa atraga o investitie de 40 de milioane de euro.

Finantarea a fost incheiata cu Raiffeisen Bank International Viena si cu subsidiara Raiffeisen Bank Bucuresti, a anuntat marti dezvoltatorul imobiliar AFI Europe.

Constructia AFI Palace Ploiesti a inceput in luna mai a anului trecut, iar deschiderea este programata pentru octombrie 2013. Centrul este amplasat pe strada Gheorghe Doja, de-a lungul drumului de acces principal din zona de nord-est, iar la finalizare va include peste 100 de branduri internationale care vor ocupa cele doua etaje cu o suprafata inchiriabila de 28.000 de metri patrati. Mall-ul va avea 1.000 de locuri de parcare atat supraterane cat si subterane.

In prezent AFI Palace Ploiesti este inchiriat in proportie de 70%, iar potrivit datelor anuntate anterior de dezvoltator va reprezenta o investitie de 40 de milioane de euro.

"AFI Europe are o colaborare veche cu Grupul Raiffeisen in zona Europei Centrale si de Est. Apreciem increderea bancii in AFI Europe precum si abilitatea de a acorda finantarea in ciuda contextului dificil al pietei. Asigurarea acestei finantari ne permite sa finalizam cu succes proiectul si sa deschidem mall-ul la data estimata, pe 3 octombrie 2013", a declarat David Hay, directorul executiv AFI Europe Romania.

AFI Europe, membru al AFI Group, a fost activ in dezvoltarea de proiecte si investitii in Europa Centrala si de Est din 1997. Compania dezvolta si administreaza in prezent proiecte imobiliare in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

In Romania, compania este activa din anul 2005 si este dezvoltatorul si administratorul centrului comercial AFI Palace Cotroceni.

AFI Europe dezvolta in apropiere de centrul comercial din Bucuresti un parc de birouri de 70.000 de metri patrati de spatii de inchiriat, repartizate in cinci cladiri. In paralel, compania dezvolta alte doua proiecte, respectiv parcul de retail AFI Palace Arad si mall-ul AFI Palace B.NOI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare afi palace ploiesti, #centru comercial city mall, #raiffeisen finantare mall Ploiesti , #Tranzactii imobiliare