Romania, a doua piata din zona pentru investitii imobiliare

Luni, 04 August 2008, ora 17:09
1420 citiri
Romania, a doua piata din zona pentru investitii imobiliare

Romania, care ocupa in Europa Centrala si de Est locul al doilea in preferintele investitorilor straini, dupa Polonia, este modelul de urmat pentru orice tara care vrea sa se dezvolte, a declarat Nimrod Zvik, director de marketing al companiei Seven Hills.

Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania ar putea ajunge, in acest an, la sase miliarde de euro, chiar in conditiile impasului de pe pietele internationale si a stagnarii de cateva luni din Romania, a apreciat Nimrod Zvik.

Acesta preconizeaza, intr-un comunicat remis, luni, AGERPRES, ca economiile europene vor atrage in acest an mai multe investitii decat Asia, Rusia si America de Sud.

Seven Hills, subsidiara BSG in Romania, a investit pe piata imobiliara din tara aproximativ 500 de milioane de euro, suma pe care si-a propus sa o dubleze anul acesta, prin proiectele din Capitala si din provincie.

BSG este un investitor israelian cu investitii in America de Nord si noua tari europene.

In ultimii sapte ani, BSG a dezvoltat proiecte rezidentiale in Europa Centrala si de Est, care prevad peste 11.000 de locuinte.

In Romania, BSG dezvolta proiecte in Bucuresti (West Park Residential, aflat in faza a doua de constructie, cu 1.500 de unitati, de asemenea proiecte in Pantelimon si Cotroceni, cu 2.000 de unitati locative, si 2.000 de vile in Saftica, in parteneriat).

Extinderea in provincie a fost facuta prin proiectul rezidential UpTown din Ploiesti, cu 252 unitati locative.