Sectorul real estate se dezmorteste

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 12:18
1328 citiri
Sectorul real estate se dezmorteste

Sectorul real estate si activitatea de investitii imobiliare din Bucuresti vor intregistra cresteri pana la sfarsitul lui 2011, apreciaza specialistii imobiliar din cadrul CB Richard Ellis, care iau in calcul diferentele pozitive de randament pe care aceste piete le ofera, comparativ cu Varsovia si Praga, preferatele investitorilor in primele luni ale anului.

"Daca ne luam dupa diferentele considerabile, pozitive, de randament de pe piete precum Budapesta si Bucuresti, fata de Varsovia si Praga, ne asteptam ca activitatea sa creasca pe aceste piete spre sfarsitul anului", se arata in raportul CEE Property Investment realizat in iunie de CB Richard Ellis (CBRE).

In primele cinci luni din acest an volumul tranzactiilor cu proprietati comerciale, respectiv birouri, spatii de retail si industriale, a totalizat 4,4 miliarde de euro, in crestere cu 180% comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut.

Intr-un numar mai ridicat de piete, lichiditatea a inceput sa creasca pe fondul cresterii atat a numarului, cat si a marimii tranzactiilor, se mentioneaza in raport.

Cele mai multe tranzactii au fost realizate cu proprietati din Polonia, Cehia si Rusia.

Cehia a avut o crestere semnificativa a activitatii de investitii ca urmare a finalizarii unor preluari de mari portofolii de proprietati.

Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania se ridica in primele luni ale anului la circa 200 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sector imobiliar, #activitate sector imobiliar, #investitii imobiliare , #Tranzactii imobiliare