Tranzactiile imobiliare in judetul Cluj au scazut cu 24% in perioada ianuarie-noiembrie 2009

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 14:09
1628 citiri
Tranzactiile imobiliare in judetul Cluj au scazut cu 24% in perioada ianuarie-noiembrie 2009

Numarul tranzactiilor imobiliare inregistrate de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj (OCPI) in perioada ianuarie - noiembrie 2009 a scazut cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa de marti al institutiei, si inscrierile ipotecilor au scazut cu 59%, iar numarul avizelor de scoatere din circuitul agricol a terenurilor, in vederea constructiei, s-a redus cu 43%.

"In perioada ianuarie-noiembrie 2009, se constata o scadere cu 24% a numarului de tranzactii imobiliare inregistrate in evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, se observa o reducere cu 59 de procente pentru intervalul ianuarie-noiembrie 2009, in comparatie cu aceeasi perioada de timp din 2008. De asemenea, numarul avizelor pentru scoaterile din circuitul agricol a scazut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut", se arata in documentul citat.

Oficiul de cadastru clujean mai anunta ca si numarul lucrarilor de cadastru depuse la institutie a scazut cu 21%.

Datele care arata cresteri se refera la eliberarea titlurilor de proprietate - cu 1% mai mult in primele noua luni ale anului fata de 2008 - si a exproprierilor in interes national - cu 238% mai mult in perioada ianuarie-noiembrie 2009 fata de 2008, datorita lucrarilor la centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca si a Autostrazii Transilvania.

Totodata, in luna noiembrie se observa o scadere a tuturor serviciilor oferite de OCPI Cluj fata de luna octombrie a acestui an - desi incepand cu luna august s-au inregistrat cresteri, de la luna la luna, in privinta tanzactiilor imobiliare.

"In luna noiembrie 2009, se constata o scadere la aproape toate operatiunile inregistrate de Serviciul de Publicitate imobiliara. Astfel, se observa o reducere cu 15% a numarului de tranzactii imobiliare fata de luna octombrie 2009 (septembrie/octombrie se inregistra o crestere cu 33 de procente).

In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, statisticile arata o crestere cu 14% fata de inregistrarile pentru luna precedenta (septembrie/octombrie - 27% crestere)", se arata in comunicatul remis presei.

In noiembrie, s-au inscris cu 5% mai multe constructii in CF decat in octombrie, desi cresterea septembrie/octombrie a fost de 49%. Totodata, in luna noiembrie au fost eliberate cu 8% mai multe titluri de proprietate decat in octombrie, dar lucrarile de cadastru au fost cu 11 procente mai scazute - si la acest capitol, in lunile precedente, respectiv septembrie/octombrie, s-a inregistrat o crestere cu 10%.

La fel, in noiembrie, au fost eliberate cu 52% mai putine avize de scoatere a terenurilor din circuitul agricol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii, #imobiliare, #cluj, #piata, #imobiliara , #Tranzactii imobiliare