Volumul tranzactiilor imobiliare va scadea substantial in perioada vacantei de vara, apreciaza analistii

Joi, 31 Mai 2007, ora 11:15
1219 citiri

Volumul tranzactiilor imobiliare va scadea substantial in perioada vacantei de vara, apreciaza analistul imobiliar Artur Silvestri, in buletinul de analiza si prognoza 'Monitorul Imobiliar'.

Inceputul verii si intregul anotimp, in fapt, incetineste ritmul in domeniul imobiliar intr-o masura greu de anticipat. in alte tari, cei ce doresc sa-si achizitioneze o locuinta isi defineste calendarul mai clar si cu mai multa luciditate, a declarat Artur Silvestri.

'Efectul de vacanta estivala' pentru piata imobiliara incepe sa capete trasaturile unui 'inghet in plina vara'. in ceea ce priveste tranzactiile pe Litoral, nu mai exista nici un fel de nadejde ca s-ar mai putea cumpara altfel decat la un pret neverosimil. Achizitiile pe aceasta piata sunt recomandate iarna cand inca exista 'o piata realista'. Abia catre toamna, cand furia estivala se linisteste si toti cei ce traiesc din industria verii incep sa-si faca socotelile si inchid portile 'afacerii' lor mai mari ori mai marunte, s-ar putea incepe o negociere ce se poate dezvolta pozitiv. De fapt, aceeasi conduita se impune si pentru cel care nu se gandeste la investitii ci doar la o proprietate pentru propria folosinta.

'Ideea ca astfel de situatii sunt prezente numai pe Litoral este, in mod categoric, gresita fiindca in aproape aceeasi maniera se trateaza sezonul vacantei estivale si la munte. Bineinteles ca in acest mediu piata este mai deschisa si detine un grad continuu de permeabilitate care ingaduie sa se poata cumpara oricand si doar cu atentie la coordonatele de baza (proprietate, construibilitate - daca se doreste cumparare de teren - retele accesibile ori in functiune).

Asadar, vara preturile, in domeniul imobiliarului vacantier, cresc in ideea ca, daca se vinde, se va vinde mai rentabil. Astfel incat atitudinea inteleapta ar fi sa se tatoneze ce exista, sa se aprecieze daca merita sau nu si, in cele din urma, sa se revina cand a trecut vremea iluziilor si deceptia mai atenueaza din pretentiile care, in ziua de azi, par a fi de la o zi la alta mai halucinante', spune Artur Silvestri.

Recife Residence este situat in zona de nord a statiunii Mamaia, pe malul marii, pana in campingul Hanul Piratilor, vis-a-vis de viitorul complex 'La Scoica', intr-o zona de lux a litoralului Marii Negre.

Cu toate aceastea, compania imobiliara CB Richard Ellis ofera la vanzare noul complex rezidential Recife Residence,
alcatuit din 9 case - 6 cuplate doua cate doua (duplex) si 3 simple, cu teren aferent, parcare si oficiu administrare si paza.

Casele au atat vedere catre mare, cat si spre lac, fiind situate la 50m de plaja. Suprafata construita a unei case simple este de 225mp, desfasurata pe P+1+mansarda cu iesire pe terasa, teren aferent in proprietate aproximativ 100mp (in afara de constructie). Pentru casa cuplata, suprafata construita este de 215mp, cu teren aferent in proprietate de aproximativ 80 mp (in afara constructiei).

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)