GarantiBank va continua sa finanteze Cosmopolis

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 16:55
2060 citiri
GarantiBank va continua sa finanteze Cosmopolis

Finantarea primelor doua faze ale proiectului Cosmopolis, din portofoliul Opus Land Development, va fi sustinuta de GarantiBank printr-un imprumut pe termen mediu in valoare de 50 de milioane de euro, a declarat miercuri Ahmet Buyukhanli, presedintele Cosmopolis. Parteneriatul dintre GarantiBank si Cosmopolis a inceput inca de la lansarea proiectului, in septembrie 2007, cand GarantiBank a oferit dezvoltatorilor de la Opus Land primul imprumut pentru finantarea constructiei fazei intai a proiectului. GarantiBank are o oferta de dobanda preferentiala, in valoare de 5,94 la suta pentru clientii ansamblului rezidential Cosmopolis - Primul Oras European din Romania.


Aceasta linie de creditare va putea fi folosita de Cosmopolis atat ca imprumut in cash pe termen mediu cat si ca scrisoare de credit sau scrisoare de garantie.


'Continuam si in acest an parteneriatul pe care il avem cu GarantiBank, care a fost alaturi de noi inca de cand am inceput sa lucram la acest proiect, oferindu-ne expertiza in ceea ce priveste piata din Romania. Grupul Buyukhanli, care dezvolta si proiectul Cosmopolis, are de multi ani in Turcia o relatie de durata cu GarantiBank si ne dorim ca aceasta sa continue si in Romania', a declarat Ahmet Buyukhanli.


Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Land Development SA, parte a grupului de companii din domeniul constructiilor Buyukhanli Group. Prezent din 1953 pe piata din Turcia, grupul are experienta in zona proiectelor rezidentiale, comerciale si hoteliere din Turcia.


'Ne bucura ca am extins parteneriatul din Turcia cu Opus Land Development si in Romania. Principalul criteriu pe baza caruia am ales sa finantam proiectul Cosmopolis a fost conceptul modern pentru piata imobiliara locala, acela de oras cu un design arhitectural similar celor din Europa. Avem incredere ca proiectul Cosmopolis raspunde cererii de locuinte de calitate, la standarde europene, cerere din ce in ce mai prezenta pe piata imobiliara matura din Romania. Succesul inregistrat in vanzarea apartamentelor ne confirma acest lucru' a declarat Berat Icinsel, director general al GarantiBank.