Sfaturi pentru proprietarii care nu-si pot vinde locuintele

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:00
3005 citiri
Sfaturi pentru proprietarii care nu-si pot vinde locuintele

Criza financiara a dat pietei imobiliare o lovitura crunta, aceasta fiind supraevaluata in mod fortat si nejustificat cu cativa ani in urma. Dorinta unora de a se imbogati peste noapte, in aceasta categorie intrand agentiile imobiliare, notariatele, bancile si dezvoltatorii imobiliari, a rezultat in cresterea artificiala a preturilor pana la un prag care a dus inevitabil la prabusire, asemenea unui balon care se sparge atunci cand continua a fi umflat mult peste pragul in care elasticitatea acestuia ii permitea.

Miile de anunturi imobiliare din Bucuresti ce se gasesc in momentul actual pe cele mai bune site-uri de profil arata clar ca preturile au ajuns la o cota minima sub care, conform expertilor imobiliari, nu se mai poate cobori. Logica simpla demonstreaza ca acesta este cel mai bun moment in care se poate incheia o tranzactie imobiliara, chiar daca previziunile pentru perioada urmatoare sunt de stagnare a pietei si cei ce doresc sa faca o achizitie isi mai pot amana momentul, dar in cazul in care piata va cunoaste un trend ascendent, acestia vor pierde sume care trebuiesc luate in calcul.

Site-uri importante pe piata de profil de genul www.GIMO.ro care doresc sa vina in sprijinul vizitatorilor sai, au selectat cateva sfaturi cu ajutorul carora acestia sa isi poata vinde repede proprietatea:

Sfaturi pentru o vanzare rapida a locuintei

1. Evaluarea corecta a valorii locuintei si stabilirea pretului real - daca se doreste vinderea rapida a unei proprietati, este recomandat sa se faca o evaluare a acesteia de catre un expert. In acest fel, proprietarul va sti cat valoreaza casa la momentul respectiv si in functie de acest criteriu va putea stabili un pret de pornire care sa poata atrage potentialii clienti. Un pret prea mare nu va face decat sa indeparteze orice persoana interesata de cumpararea unei locuinte.

2. Studierea evolutiei pietei in ultima perioada de timp - un alt sfat de care trebuie sa se tina cont este studierea evolutiei preturilor la locuintele similare pe o perioada de cel putin 6 luni. In acest fel se poate observa daca acestea au crescut sau daca au scazut, dar si daca o locuinta pusa in vanzare cu jumatate de an in urma si-a gasit client sau nu la pretul cerut. In cazul in care exista locuinte care sunt la vanzare de prea mult timp la acelasi pret, se poate trage concluzia ca acesta este prea mare, caz in care daca se doreste vanzarea rapida a propriei locuinte este indicat ca pretul de plecare sa fie unul cat mai aproape de valoarea reala.

3. Alegerea unui agent imobiliar profesionist - pentru a putea vinde repede o casa este nevoie de consiliere de specialitate. Acest lucru nu poate fi oferit decat de catre o persoana cu experienta, de aceea alegerea agentului imobiliar care se va ocupa de vanzarea proprietatii este foarte importanta. Este adevarat ca o proprietate se poate vinde si publicand contra cost oferta pe site-uri de genul www.imobiliare.ro, dar acest lucru poate necesita timp indelungat, in functie de anumiti factori. Pentru a alege un agent imobiliar profesionist trebuie sa se tina cont in primul rand de experienta acestuia, de felul in care acorda atentie nevoilor cumparatorului, implicarea acestuia, dar si de pregatirea pe care o are (cursuri in cadrul carora a invatat tehnici de negociere, de prezentare a unei proprietati astfel incat sa ii scoata in evidenta calitatile, etc).

4. Evaluarea costurilor lunare de intretinere - un potential cumparator va fi interesat cu siguranta si de suma pe care va trebui sa o plateasca pe utilitati dupa ce va deveni proprietarul locuintei. In acest caz, este bine ca odata ce s-a luat hotararea vinderii unei proprietati, sa se reduca cheltuielile pe cat posibil. Cateva facturi cu sume decente vor convinge potentialul client ca face o afacere buna. Cu toate acestea, nu trebuie exagerat pentru a se reduce cheltuielile aproape de zero, acest lucru putand fi chiar un dezavantaj, dand impresia de inselatorie, deoarece nici o familie nu poate avea un trai civilizat fara sa se foloseasca de utilitati.

5. Scoaterea in evidenta a avantajelor oferite de locuinta din punct de vedere al economiei - o casa care face economie in buzunarul proprietarilor poate fi vanduta mult mai usor. Avantaje de genul panourilor solare, izolare termica sau chiar instalatie sanitara ecologica, sunt atuuri pentru o vanzare rapida.

6. Evaluarea locuintei din punctul de vedere al cumparatorului - acest lucru trebuie luat in calcul deoarece orice posibil client va decide daca locuinta este pe gustul sau nu inca de la primii pasi in interiorul acesteia. In acest sens trebuie sa se analizeze toate aspectele care ar putea fi vazute de potentialul cumparator si care s-ar putea transforma in dezavantaje: starea peretilor si a zugravelii, calitatea si starea in care se afla ferestrele, functionalitatea instalatiei sanitare si electrice.

7. Remedierea tuturor factorilor ce ar putea indeparta clientii - daca la evaluarea "tehnica" a locuintei s-au constatat nereguli, este indicat ca acestea sa fie remediate inainte de a se pune in vanzare. Orice potential client va alege casa in care va trebui sa investeasca cel mai putin, deci din doua locuinte similare cu siguranta se va indrepta catre cea care arata cel mai bine. Datorita acestui aspect, remedierea factorilor ce pot aduce minusuri in vanzarea locuintei este esentiala. Este un aspect important pentru o vanzare rapida, iar suma necesara reparatiilor va fi cu siguranta mai mica decat suma pe care cumparatorul va dori sa o scada din pret.

8. Negocierea tuturor factorilor ce tin de vanzarea proprietatii - ultimul, dar nu cel din urma sfat oferit de catre www.gimo.ro face referire la negociere. In aceasta categorie se incadreaza absolut tot ceea ce poate fi negociat: comisionul agentului imobiliar, suma ce trebuie platita pentru evaluarea valorii reale cu care locuinta poate fi vanduta, comisionul notarului care va incheia actele si nu in ultimul rand, pretul ce va fi obtinut de la cumparator. Totul este negociabil, deci se pot face economii serioase, important este sa se poata face acest lucru cat mai bine. Orice cheltuiala redusa este un avantaj pentru vanzator.

Sfaturi oferite de www.GIMO.ro - garantia afacerilor imobiliare de succes!

Vulpea la struguri - oferte imobiliare pe www.gimo.ro

Vezi mai multe video din business

#sfaturi vanzare locuinta, #apartament vanzare, #casa vanzare, #piata imobiliara Gimo , #Vanzare case