In locul caselor noi, se vand proiectele

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 10:05
2235 citiri
In locul caselor noi, se vand proiectele

Dupa o lunga perioada de pauza, dezvoltatorii achizitioneaza din nou cladiri in stadiu de desen, iar parcelele de teren se vand cu tot cu schitele viitoarelor locuinte. Cumparatorii vor sa vada cu ochii lor casele pe care isi dau banii.

Investitorii, in schimb, prefera sa cumpere off-plan decat sa se mai implice in proiecte greenfield. O parte dintre proiectele anuntate cu surle si trambite anul trecut au ramas doar in stadiul de schita pe hartie. Dezvoltatorii au ramas fara bani si, cum bancile dau credite foarte greu, s-au trezit in imposibilitatea de a se apuca de lucru efectiv.

Astfel incat au scos la vanzare terenurile cu planuri urbanistice deja facute si cu autorizatiile de construire obtinute. "Eurocredit, dezvoltatorul ansamblului Mediterano Mamaia Rezidential, scoate la vanzare in regim off-plan proiectul imobiliar de pe litoral".

Un anunt sec postat pe un site imobiliar. Pretul solicitat pentru complexul situat la 800 de metri de cunoscuta statiune este de 4,2 milioane de euro. "Sunt mai multi cumparatori interesati, dar niciunul nu ofera pretul cerut, astfel ca discutiile sunt inca in faza de tatonari", spune Laurentiu Bosoc, actionarul societatii care detine proiectul.

Un alt dezvoltator ale carui planuri au fost date peste cap de evolutia pietei este Terra Nova Construct, care vrea sa vanda un proiect rezidential aflat in constructie in Popesti Leordeni. Ansamblul ar urma sa cuprinda 240 de locuinte, pretul solicitat fiind de 8,1 milioane de euro, fara TVA. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#dezvoltator, #investitori, #pret, #proiect , #Vanzare terenuri