Familia Rusanu scoate la vanzare vila Stejarul din Sinaia, un monument de arhitectura

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 09:33
3142 citiri
Familia Rusanu scoate la vanzare vila Stejarul din Sinaia, un monument de arhitectura
Sursa foto: Monumente Prahova

Firma International Sinaia, detinuta de familia presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, scoate la vanzare vila Stejarul din Sinaia, considerata monument de arhitectura, parte din patrimoniul judetului Prahova, si evaluata la peste un milion de euro.

Anuntul a fost facut intr-un convocator transmis Bursei de catre International Sinaia, iar decizia de vanzare urmeaza a fi aprobata intr-o adunare generala a actionarilor care va avea loc pe 7 martie.

Valoare imobiliului depaseste 1 milion de euro

Surse din piata locala au declarat pentru Mediafax ca valoare imobiliului depaseste 1 milion de euro, precizand ca nu exista insa o referinta clara, intrucat in ultimul timp nu au fost tranzactii publice cu astfel de imobile.

Potrivit acelorasi surse, vila nu a fost introdusa pana acum in circuitul turistic public, ci a fost utilizata drept resedinta de vacanta.

Familia lui Dan Radu Rusanu detine hotelul Intenational Sinaia, care are 180 de camere si este clasificat la patru stele. Acestuia i se adauga un centru de conferinte cu 11 sali, trei restaurante, un centru spa cu piscina si un centru de divertisment.

In anul 2011 hotelul a fost modernizat dupa o investitie de sase milioane de euro. Firma International Sinaia a contract in 2011 un credit de 4,5 milioane euro de la UniCreit Tiriac Bank, pe o perioada de 92 de luni, cu o dobanda variabila calculata ca EURIBOR la trei luni plus o marja fixa de 3% pe an.

In prima jumatate a anului trecut, compania a trecut pe profit

In prima jumatate a anului trecut, compania a trecut pe profit, cu un rezultat brut de 420.169 lei, dupa ce a raportat pierderi in 2011 si 2012.

International Sinaia este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, iar ultima tranzactie cu actiunile companiei s-a realizat in 23 noiembrie 2013, la un pret de 0,7 lei/actiune, de sapte ori valoarea nominala. La acest pret, capitalizarea companiei este de 23,78 milioane lei. Familia Rusanu controleaza direct si indirect 91% din titlurile companiei, iar restul actiunilor sunt detinute de actionari cu pachete de sub 5%.

Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, are un salariu net de 14.000 de euro pe luna, fiind unul dintre cei mai bine platiti angajati din institutii publice din Romania.

#rusanu vila, #vanzare vila, #rusanu sinaia, #international sinaia , #Vanzare vile