Vilele de langa Bucuresti, alternativa la apartamente

Miercuri, 08 August 2012, ora 14:04
5300 citiri
Vilele de langa Bucuresti, alternativa la apartamente

Odata cu ieftinirea spatiilor imobiliare, tot mai multe familii prefera sa aleaga achizitia unei case, in detrimentul unui apartament la bloc, cu trei sau patru camere.

In ultimii ani, numerosi dezvoltatori din Capitala si zonele limitrofe au inceput sa se orienteze spre constructia de apartamente noi, cu preturi compatibile cu programul Prima Casa, de pana in 60.000 de euro. Astfel, multe dintre ofertele imobiliare sunt pentru locuintele cu doua camere.

Cu toate acestea, piata bucuresteana este plina de cereri pentru unitati locative cu suprafete mari, mai ales din partea familiilor cu copii. Acest tip de cumparatori se arata din ce in ce mai atrasi de ideea de a se muta la vila, mai ales in conditiile in care preturile unor astfel de locuinte sunt comparabile cu cele ale apartamentelor cu trei sau patru camere, potivit Imobiliare.ro.

Deoarece bugetele pentru astfel de achizitii ajung la aproximativ 100.000 de euro, dezvoltatorii si-au ajustat si ei oferta.

Vile in nordul Bucurestiului

Spre exemplu, Opus Land Development, dezvoltatorul ansamblului rezidential Cosmopolis, aflat in nordul Bucurestiului, a lansat in 2011 un complex de vile structurate pe parter si etaj, cu o suprafata construita de 112 metri patrati, la un pret de 90.000 de euro plus TVA.

"Majoritatea unitatilor noastre rezidentiale din faza a doua a ansamblului Cosmopolis au o suprafata construita medie de 60 de metri patrati si sunt destinate cumparatorilor prin Prima Casa; prin urmare, trebuia sa cream un produs cu o dimensiune mai mare, destinat tinerelor familii.

Acest produs a avut succes inca de la inceput si am decis sa continuam constructia acestui tip de vila, data fiind lipsa din piata a unui asemenea produs - care sa aiba dimensiuni si compartimentare potrivite si care sa fie, totodata, si accesibil", subliniaza Ahmet Buyukhanli, actionarul majoritar al Opus Land Development.

Pana acum au fost finalizate 15 vile si s-au inceput lucrarile la inca 16 case care vor fi predate pana in primavara lui 2013. Primele locuinte au fost deja vandute, iar alte sase, aflate in constructie, si-au gasit deja proprietarii, in cazul lor existand un antecontract.

Conform dezvoltatorilor, cea mai mare cerere exista pentru vilele de 90.000 de euro, desi au in portofoliu mai multe tipuri de locuinta, precum unele la 76.000 de euro plus TVA, cu o suprafata de 93 metri patrati, si altele mai scumpe, de 120.000 de euro, cu o suprafata de 103 metri patrati.

Vile in sudul Bucurestiului

Un alt proiect rezidential construit pe acelasi principiu este Green City, situat in comuna 1 Decembrie, deparat in 2009.

"Proiectul a fost gandit de la bun inceput ca sa includa doar case, iar acest lucru nu se va schimba in viitor. Tinand cont si de zona verde foarte intinsa, Green City reprezinta o alternativa la locuirea intr-un bloc, fie ca vorbim de blocuri vechi sau un ansamblu rezidential nou", spune Andrei Sarbu, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania (CBAR).

Ansamblul rezidential contine aproximativ 650 de case. In prezent, sunt in constructie 20 de case, iar in perioada urmatoare vor fi demarate lucrarile la alte 100 de locuinte. Pana acum, au fost vandute 370 de case.

In Green City se gasesc trei tipuri de vile. Cele mai ieftine au o suprafata de 108 metri patrati si un teren adiacent de 131 de metri patrati, care costa 70.000 de euro cu TVA inclus pentru varianta cu finisari de baza, si 79.000 de euro, in varianta standard.

Casele tip Neva, au patru camere si o suprafata utila de 118,7 metri patrati si un teren de 187 metri patrati. Acestea costa intre 107.000 de euro si 116.000 de euro.

Al treilea tip de case sunt denumite Tamisa. Acetea pot avea patru sau cinci camere si au o surpafata utila de 120 de metri patrati, plus un pod mansardabil de 68 de metri patrati, plus un lot de teren de 341 de metri patrati.

Preturile de vanzare se ridica la 123.000 de euro in varianta basic si 132.000 de euro in varianta standard.

In Popesti Leordeni exista un alt proiect rezidential, denumit Metropolitan Rezidence, format din mai multe blocuri.

Cartierul de vile este numit Metropolitan Residence Vila si este format din 30 de case, care urmeaza sa fie finalizate in aceasta toamna.

Locuintele au o suprafata utila de 114 metri patrati si dispun si de o curte de 45 de metri patrati. Compania vinde vilele pentru 70.000 de euro, cu TVA inclus.

#case Bucuresti, #vile Bucuresti, #alternativa apartamente, #complex imobiliar Bucuresti , #Vanzare vile