Fonduri gestionate de Credit Value Investments investesc 12 milioane de euro in Impact Developer and Contractor

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 13:11
2586 citiri
Fonduri gestionate de Credit Value Investments investesc 12 milioane de euro in Impact Developer and Contractor

Impact Developer & Contractor S.A., primul dezvoltator imobiliar de pe piata din Romania, a primit o finantare in valoare de 12 milioane de euro din partea unor Fonduri gestionate de Credit Value Investments (CVI), o companie poloneza de administrare a activelor si cel mai activ investitor in segmentul corporativ din Europa Centrala si de Est.

"Investitia are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de crestere Impact", a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor S.A. "Concret, vom folosi aceasta finantare pentru a continua dezvoltarea proiectelor incepute, dar si pentru achizitia de noi terenuri si dezvoltarea de noi proiecte rezidentiale in capitala."

Aceasta este prima investitie a Credit Value Investments in Romania, iar parteneriatul cu Impact confirma deopotriva profilul profitabil si stabil financiar al companiei, precum si perspectivele de crestere ale acesteia.

"Suntem mandri de faptul ca putem sprijini Impact in demersurile lor de a contribui la dezvoltarea segmentului imobiliar din Romania. Din punctul nostru de vedere, aceasta investitie este un angajament strategic fata de piata din Romania", a afirmat Ciprian Nicolae, Principal, CVI.

Impact SA a emis o emisiune de 120 de obligatiuni la purtator de seria A cu o valoare nominala de 12 milioane euro, achizitionate de Fonduri administrate de CVI.

Finalizarea tranzactiei a fost realizata de echipele interne ale CVI si Impact SA, tinand cont, dar fara a se limita la elemente cheie specifice sectorului in care opereaza Impact, de nevoile de business ale companiei, in concordanta cu profilul financiar robust al acesteia.

CVI a fost asistata in aceasta tranzactie de birourile din Bucuresti si Varsovia ale Wolf Theiss precum si de casa de avocatura Radulescu si Musoi, iar impact de PeliFilip si de Linklaters Warsaw.

Infiintat in 1991, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar privat din Romania si cel care a introdus conceptul de "complex rezidential" pe piata autohtona.

Cu o experienta de peste 25 de ani in domeniu, Impact numara pana in prezent 16 ansambluri rezidentiale finalizate, peste 400.000 mp construiti si peste 4.000 de unitati livrate la nivel national.

Compania este de asemenea primul dezvoltator imobiliar listat la bursa (1996), actiunile sale facand parte din categoria Premium a Bursei.

In 2016, IMPACT a fost premiat in cadrul Smart City Awards pentru Cel mai bun complex rezidential cu arhitectura si design sustenabile (cartierul GREENFIELD) si pentru contributiile importante aduse la dezvoltarea sustenabila a orasului si sustinerea industriei.

#Impact Developer Contractor, #Credit Value Investments Romania , #Investitii