Impact a pierdut finantarea pentru Business Suport Center

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 10:36
2187 citiri
Impact a pierdut finantarea pentru Business Suport Center

Firma Millenium Consult Invest, la care actionari sunt dezvoltatorul imobiliar Impact, unde omul de afaceri Gheorghe Iaciu este actionar majoritar, cu aproape 33% din actiuni si Destiny Wheel, a renuntat la fondurile europene, dupa ce initial voia sa finanteze cu bani europeni un proiect ilegal, in valoare de 12 milioane de euro.

Comisia Europeana urma sa finanteze cu 50%, respectiv sase milioane de euro, proiectul Business Suport Center anuntat de reprezentantii Millenium Consult Invest din aprilie anul acesta. Acum firma s-a razgandit, iar Millenium Consult Invest a renuntat la banii europeni, asa cum arata un document obtinut de Business24. Motivatia oficiala a firmei Millenium este ca proiectul "nu mai corespundea strategiei de business" a firmei, se arata in documentul amintit.

Pe de alta parte, Comisia Europeana a fost informata cu privire la ilegalitatile comise de Impact, prin firma Millenium, iar retragerea cererii de finantare inaintata de Millenium pe data de 26 iunie, la scurt timp dupa ce autoritatile au fost sesizate de neregulilie asociate proiectului, nu mai poate fi considerata o simpla coincidenta.

Un sir de probleme

In aprilie anul acesta, Millenium anunta ca a obtinut finantarea europeana pentru proiectul Business Suport Center, care presupunea constructia unui centru de afaceri de tip B, pentru sprijinirea companiilor mici si mijlocii, desi acesta avea Planul Urbanistic Zonal (PUZ) expirat in luna mai si autorizatia de constructie expirata de la inceputul lunii aprilie 2013.

Nu in ultimul rand, printre ilegalitati se mai numara si faptul ca studiul de trafic al acestui proiect cu derogari de la PUG (care prevede p+2) se baza pe o autostrada prin mijlocul padurii, dar constructia autostrazii a fost anulata printr-o hotarare definitiva si irevocabila. De asemenea, stalpii de electricitate au fost instalati in mod ilegal, prin padure.

Business Suport Center, o extensie a Greenfield

Imobilul de birouri urma sa fie construit in cadrul complexului Greenfield, cel mai mare proiect Impact, construit in Padurea Baneasa. A doua etapa de extindere a proiectului Greenfield, din care facea parte si Business Suport Center, mai viza constructia a 25.000 metri patrati de locuinte "multifamiliale", o zona de agrement si un parc de 38.000 metri patrati, asa cum anuntau reprezentantii Impact inca din 2010.

Planul fazei a doua a complexului rezidential Greenfield a fost respins de actionarii Impact, dupa ce actiunile detinute de Dan Ioan Popp si Carmen Sandulescu la Impact au fost executate silit de Banca Transilvania si cumparate de patronul complexului comercial Doraly din Afumati, Gheorghe Iaciu.

In ultimii ani, Dan Ioan Popp, fondatorul Impact alaturi de Carmen Sandulescu, a vandut mai multe pachete de actiuni catre fonduri de investitii, care au ajuns sa controleze impreuna peste 50% din actiuni si au putut astfel sa isi impuna strategia de conducere a companiei.

#Impact fonduri europene, #finantare Millenium Consult Invest, #Greenfield II Impact , #Investitii