Visa: Trebuie analizate toate efectele reducerii comisioanelor pentru platile cu cardul

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 17:15
1372 citiri
Visa: Trebuie analizate toate efectele reducerii comisioanelor pentru platile cu cardul

Autoritatile trebuie sa ia in calcul si sa analizeze toate efectele posibile ale unei reduceri "drastice si bruste" a comisioanelor interbancare pentru platile cu cardul prin legislatie,astfel incat sa nu impacteze negativ investitiile in tehnologiile de plata si utilizarea cardurilor, potrivit Visa.

"Pentru a crea un cadru favorabil utilizarii extinse a platilor electronice, este esential ca toti jucatorii din industria platilor sa poata opera si sa concureze in conditii egale. Acest lucru este vital pentru a asigura continuarea investitiilor si a inovatiei, care vor oferi diversitatea optiunilor, confortul si securitatea pe care consumatorii si comerciantii le asteapta si le pretind in mod justificat", se arata intr-un comunicat al Visa Europe.

Ministerul Finantelor a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care prevede limitarea comisioanelor interbancare pe care banca emitenta a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale carei terminale se realizeaza plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cardurile de credit.

#card visa, #comision card, #banci card , #Investitii