1,2 mld lei pentru plata arieratelor statului catre operatorii economici

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 00:53
1559 citiri
1,2 mld lei pentru plata arieratelor statului catre operatorii economici

O serie de ministere au primit, in urma sedintei de Guvern de miercuri, fondurile necesare pentru plata datoriilor pe care le au fata de operatorii economici care au avut contracte cu statul, o parte din suma fiind destinata si platilor pe care trebuie sa le efectueze primariile, potrivit Newsin. 

"Guvernul a alocat suma de 1.220.000.000 lei din fondul de rezerva bugetara ministerelor Transporturilor, Mediului, Dezvoltarii Regionale, Administratiei si Internelor, Apararii Nationale si Finantelor.

Din aceasta suma, 593.000.000 lei sunt destinati platii arieratelor din domeniul transporturilor.

Este o masura cu impact asupra mediului privat si, in egala masura, Guvernul isi respecta angajamentele luate fata de agentii economici si fata de FMI si BM cu privire la reducerea arieratelor in economie", a anuntat purtatorul de cuvant la Guvernului, Ioana Muntean.

In calitate de principal beneficiar al deciziei Executivului, Ministerul Transporturilor va primi nu mai putin de 550 milioane lei pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile.

Din aceasta suma, 64 de milioane vor fi indreptate catre operatorii de transport ce acorda facilitati pensionarilor, studentilor si elevilor, 42,5 milioane pntru plata reparatiilor la metrou.

Pentru lucrari de intretinere a infrastructurii rutiere a fost alocata suma 44,8 milioane, iar 115 milioane de lei vor merge catre cei care au lucrat la construirea drumurilor nationale.

O suma considerabila, de 241,8 milioane de lei, este destinata platii lucrarilor de reabilitare a cailor ferate.

In cazul celorlalte ministere, 68 milioane de lei merg la Mediu, iar MDRT va primi 71 milioane, dintre care 47 milioane pentru achitarea primei de la stat pentru tinerii care economisesc in vederea construirii si reparatiei de locuinte, iar 24 milioane de lei vor servi la suplimentarea programului ANL.

Internele si Apararea primesc fonduri pentru plata unor obligatii, primul 187 de milioane, iar al doilea 16,2 milioane.

Totodata, s-a decis suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale cu 86 milioane pentru sustinerea primariilor la plata arieratelor.

Finantele vor primi 200 de milioane de lei, suma ce va fi distribuita la Transporturi si Mediu pentru finantarea unor proiecte din cadrul programelor PHARE si ISPA. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#arierate, #datorii, #guvern, #stat, #firme , #stiri Impact