3 moduri de a da mai multa valoare jobului tau

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 20:03
1841 citiri
3 moduri de a da mai multa valoare jobului tau

Cand rata de somaj este crescuta, cei inca norocosi care au un loc de munca se concentreaza pe modalitati de a-si pastra joburile. Pentru unii, acest lucru inseamna sa petreaca mai multe ore la birou, sa se ofere sa preia noi responsabilitati sau sa se inscrie la noi cursuri sau traininguri, care sa le asigure un set mai vasta de aptitudini cu ajutorul carora sa isi creasca valoarea in fata angajatorului.

Pentru altii, acesta este un moment propice pentru cugetari profunde si personale cu privire la jobul ales si la directia in care se indreapta cariera lor. Multi oameni isi reevalueaza cariera si se gandesc cum pot sa aiba un impact mai mare asupra celor din jur.

Lisa Cook, director pe servicii de cariera la Walden University, a avut ocazia sa auda povestile de succes a sute de profesionisti care au gasit cai de a schimba ceva in mod pozitiv in comunitatile din care fac parte, afirma aceasta pentru CareerBuilder. Iata 3 lectii importante pe care le-a invatat de la acestia:

1. Extinde-ti rolul

Raspunsul la intrebarea “Cum poate sa-mi aduca jobul mai multe satisfactii?” poate fi chiar sub nasul tau. Inainte sa schimbi joburi sau companii, gaseste mai intai, in cadrul organizatiei actuale, oportunitati de a avea un impact pozitiv asupra celor din jur si asupra succesului companiei. Avand in vedere cate organizatii sunt in criza de personal in acest moment, este posibil sa poti castiga experienta intr-un nou domeniu si sa faci o schimbare profesionala sub coordonarea actualului angajator.

Un doctorand pe sanatate publica a facut chiar acest lucru. J., care lucreaza in domeniul sanatatii publice, pentru o agentie guvernamentala, a cautat proiecte pe care sa le conduca si s-a implicat astfel in doua initiative de cercetare, fara nici o legatura cu indatoririle zilnice ale jobului sau.

Aceasta si-a actualizat CV-ul pentru a reflecta noile abilitati dobandite, experienta si educatia, dand astfel dovada ca este calificata pentru o pozitie mai inalta. Drept urmare, J. a avut parte de o promovare si de o marire de salariu.

2. Vino cu initiative

Uneori, poti face o munca mai insemnata daca explorezi noi cai de a folosi ceea ce deja stii, pentru a-ti imbunatati munca.

M. participa la un curs de specializare in asistenta medicala. In discutiile sale cu decanul facultatii, aceasta a aflat ca programa pentru acest nou curs nu fusese inca dezvoltata.

Folosindu-se de cei 20 de ani ai sai de experienta in asistenta medicala la domiciliu, M. s-a oferit sa intocmeasca o lista concisa cu subiectele abordate in cadrul cursului si un plan de predare a acestora, iar sansa de a face asta i s-a oferit in scurt timp. Initiativa sa a meritat efortul – ulterior i-a fost oferit un job in campusul facultatii.

3. Impartaseste-ti experienta cu colegii

Cand Lisa Cook vorbeste cu studenti care au succes in viata profesionala si in cea personala, aceasta afirma ca “invat ca deseori fac mai mult decat este asteptat in rolurile lor profesionale, mai ales in interactiunile cu ceilalti.”

Exista multe posibilitati de a schimba ceva in bine pentru indivizii din cadrul organizatiei de care apartii. Angajatii mai noi au nevoie de oameni cu mai multa experienta care sa-i ajute sa navigheze prin scenariile dificile ale jobului sau care, pur si simplu, sa iasa cu ei la masa din cand in cand.

Colegii din alte departamente ar putea dori sa inteleaga mai bine munca pe care o faci – iar aceste conexiuni vor ajuta la intarirea legaturilor interindividuale si a grupurilor de lucru din cadrul companiei.

Discuta cu departamentul de resurse umane si afla daca poti participa la un program de mentoring sau invita pur si simplu un angajat nou la masa. Uneori nu exista recompensa mai mare decat aceea de care ai parte atunci cand ajuti pe altcineva sa aiba succes.

Acum este un moment esential pentru a gasi modalitati de a transforma joburile din prezent in joburi mai satisfacatoare, in timp ce iti dezvolti, de asemenea, abilitati pentru realizarile viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare job cariera angajat companie economie aptitudini , #stiri Impact