5.000 de noi locuri de munca create in urma ajutoarelor de stat

Joi, 24 Iunie 2010, ora 01:07
1607 citiri
5.000 de noi locuri de munca create in urma ajutoarelor de stat

Guvernul spera ca prin extinderea schemei de acordare a ajutoarelor de stat sa se creeze 5.000 de noi locuri de munca, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Finantelor Publice (MFP), potrivit Newsin. 

De asemenea, Guvernul se asteapta ca IMM-urile sa acceseze circa 200 milioane euro.

Executivul a decis modificarea conditiilor de eligibilitate referitoare la valoarea minima a investitiei si numarul minim de noi locuri de munca in sensul scaderii pragurilor initiale pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat.

Astfel, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat ca Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri unele modificari la HG nr. 1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile.

"Derularea pana in prezent a schemei de ajutor de stat a impus extinderea acordarii de ajutoare de stat si pentru proiectele de investitii cu o valoare mai mica, dar cu impact asupra cresterii economice si dezvoltarii regionale, care poate duce la cresterea numarului de beneficiari de ajutoare de stat", se arata in comunicat. 

#locuri de munca, #ajutoare de stat, #guvern , #stiri Impact