Actiunile companiilor aeriene se depreciaza masiv

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 12:41
1138 citiri
Actiunile companiilor aeriene se depreciaza masiv

Titlurile marilor companii aeriene europene s-au depreciat masiv in debutul sedintei de luni, cu 4-5%, in contextul in care suspendarea traficului aerian european provoaca pierderi de sute de milioane de euro, potrivit Les Echos, precizeaza NewsIn.

Titlurile companiei aeriene Air France-KLM si ale companiei ADP, ce administreaza aeroportul din Paris, s-au depreciat cu aproape 5%.

De asemenea, actiunile companiei germane Lufthansa au pierdut aproape 5% din valoare la bursa din Frankfurt. La bursa din Londra, titlurile companiei British Airways se depreciau luni dimineata cu aproape 4%.

Iberia, cea mai mare companie aeriana spaniola, a inregistrat un declin al valorii actiunilor de 4% la deschiderea bursei din Madrid, in pofida redechiderii tuturor aeroporturilor spaniole inca de duminica.

Potrivit unei estimari preliminare facute vineri de Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), impactul financiar al norului de cenusa vulcanica asupra companiilor aeriene este de peste 200 de milioane de dolari pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #companii, #trafic, #aerian , #stiri Impact