Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adaosul comercial ridicat accentueaza scaderea consumului

Adaosul comercial ridicat accentueaza scaderea consumului

Comerciantii sustin ca pretul platit de consumator inglobeaza costuri de procesare, transport si marketing, care ridica pretul final al produselor.

Adaosul ridicat la produsele alimentare, aplicat mult peste pretul la producatori, are un impact negativ asupra industriei alimentare, sustin specialistii industriei.

"Pentru produsele din carne, adaosul comercial in cadrul magazinelor Cris-Tim nu depaseste 10%, deoarece materia prima pe care o utilizam provine din fermele proprii", ne-a declarat Cosmin Tudor, director in cadrul companiei.


"In sectorul panificatiei, un producator are un profit de 1-2% pentru fiecare produs, in timp ce un comerciant are un profit de 50% pentru fiecare produs vandut", ne-a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan.


In opinia acestuia, adaosul ridicat practicat de comercianti are un impact negativ asupra pretului de vanzare, care se reflecta in final intr-o scadere a vanzarilor.


"In primele trei luni ale anului 2009, vanzarile de produse de panificatie au scazut cu 8% fata de perioada similara din 2007", spune presedintele Rompan, mentionand ca principale cauze adaosul comercial ridicat, dar si evaziunea fiscala si declinul economic general. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1143 ori