Avem o centrala nucleara secreta?

Sambata, 21 Mai 2011, ora 13:28
2220 citiri
Avem o centrala nucleara secreta?

Organizatiile de mediu sustin ca autoritatile romane proiecteaza o centrala nucleara, fara sa consulte populatia. 

Acuzatiile sunt respinse ferm de catre ministerul Economiei, pe care le considera neintemeiate, noteaza Romania Libera.

In 2010, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, anunta ca Romania intentioneaza sa construiasa o noua centrala nucleara, iar specialisti francezi vor realiza o expertiza pentru a stabili amplasamentul optim pentru aceasta.

Inca de anul trecut Greenpace Romania si Centrul de Resurse Juridice, au solicitat autoritatilor romane, sa prezinte public proiectul viitoarei centrale. Autoritatile au ignorat insa aceste solicitari, motivand ca proiectul nu este definitivat. In consecinta cele doua organizatii au dat in judecata statul roman.

"Instantele omit de cele mai multe ori sa verifice impactul activitatilor sau al planurilor si programelor asupra mediului, considerand ca analiza de oportunitate sau tehnica nu intra in sfera lor de competenta. In plus o astfel de expertiza este costisitoare", declara Catalina Radulescu, avocat specializat in probleme de mediu.

Cititi continuare pe ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#centrala nucleara, #ong, #ministerul economiei , #stiri Impact