Banca Mondiala va evalua 1.000 de functii din sistemul bugetar

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 18:37
1484 citiri
Banca Mondiala va evalua 1.000 de functii din sistemul bugetar

Reprezentantii Bancii Mondiale au in vedere evaluarea in urmatoarele luni a circa 1.000 de posturi "cu scopul de a include in esantion suficiente exemple cu toate gradele probabile", arata un document al Bancii Mondiale ce vizeaza reformarea sistemului de clasificare a posturilor, obtinut de NewsIn.

"O evaluare initiala sugereaza faptul ca noua clasificare a posturilor ar putea fi alcatuita din maxim 10 grupuri ocupationale. Fiecare grup ocupational ar putea avea pana la 10 niveluri in interiorul sau. Acest lucru indica faptul ca noua structura de grade va include aproximativ 100 de grade", se arata in raport.

"Prin urmare, in vederea obtinerii unui esantion reprezentativ pot fi evaluate circa 1.000 de posturi. Acest esantion ar trebui ales inaintea inceperii acestei sarcini", mai arata documentul.

Expertii institutiei atrag atentia, insa, ca acest proces de reasezare a functiilor va fi unul dificil, intrucat exista posturi in sistemul public ce au aceeasi denumire, dar ar putea fi incadrate diferit in viitor daca responsabilitatile asociate acestor posturi sunt diferite.

Modalitatea de evaluare a celor 1.000 de posturi se va face prin interviuri si chestionare in care "fiecare post va trebui descris cat mai clar cu putinta, iar descrierea lui va trebui confirmata de persoane care ocupa astfel de posturi si superiorii ierarhici ai acestora".

"Descrierea va prezenta munca efectiv realizata de titularul unui asemenea post in prezent, fara a se fundamenta pe o descriere care nu mai este de actualitate", potrivit documentului.

"Vor fi colectate si date privind nivelul de salarizare aferent posturilor incluse in esantion in scopul de a putea evalua impactul introducerii noii politici salariale ce va avea la baza aceasta noua clasificare a posturilor", se mai explica in raport.

Reprezentantii Bancii Mondiale mai spun ca procesul de reformare a posturilor din sistemul public va necesita aproximativ 16 saptamani si ar putea finaizat la sfasitul lunii mai.

#banca, #bugetar, #bugetari, #mondiala, #sistem , #stiri Impact