Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bayer a raportat o majorare de 24% a profitului operational in al patrulea trimestru din 2007

Bayer a raportat o majorare de 24% a profitului operational in al patrulea trimestru din 2007
Grupul farmaceutic german Bayer a afisat joi o crestere de 24% a profitului operational pentru al patrulea trimestru din 2007, datorita medicamentelor contraceptive si de tratare a sclerozei multiple, precum si a produselor pentru agricultura, informeaza Reuters. Profitul operational al Bayer s-a cifrat la 774 milioane euro (1,16 miliarde dolari), depasind media analistilor chestionati de Reuters, de 795 milioane euro, informeaza Reuters.


Profitul net a scazut cu 79%, la 67 milioane euro, in mare parte din cauza costurilor de integrare a companiei Schering, pe care a achizitionat-o in 2007 in schimbul sumei de 17 miliarde euro.Vanzarile au crescut cu 1%, la opt miliarde euro.Analistii se asteaptau in medie la un profit net de 184 milioane euro si la vanzari de 8,1 miliarde euro.Bayer, care a inventat aspirina in urma cu peste un secol, a declarat ca se asteapta la o imbunatatire a castigurilor obtinute de activitatea de baza in 2008, conform Reuters.Divizia de ingrijire a sanatatii, ce produce medicamentul Betarosen pentru tratarea sclerozei multiple si produsul contraceptiv Yasmin, a afisat o majorare cu 27% a profitului net trimestrial.Titlurile companiei s-au depreciat cu 14% in cursul acestui an, in linie cu evolutia indicelui bursier DAX, din cauza temerilor legate de impactul unei recesiuni in Statele Unite ale Americii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1393 ori