BBC ar putea imparti taxa de licenta cu alte posturi comerciale

Marti, 16 Iunie 2009, ora 10:37
1177 citiri
BBC ar putea imparti taxa de licenta cu alte posturi comerciale

BBC ar putea fi determinat sa imparta taxa de licenta cu alti concurenti comerciali, potrivit prevederilor unor planuri guvernamentale ce urmeaza sa fie anuntate marti, relateaza BBC, potrivit Newsin.

Raportul Digital Britain va sugera modalitati de a ajuta companii precum Channel 4 sa faca fata impactului internetului.

De asemenea, ar putea include planuri de combatere a transferul ilegal de fisiere si extinderea serviciilor broadband in intreaga tara.

Premierul britanic, Gordon Brown, a spus ca internetul este acum "un serviciu esential, la fel de indispensabil ca electricitatea, gazele si apa".

Printre cele 22 de actiuni anuntate in raportul interimar din luna ianuarie se afla angajamentul de a oferi un serviciu universal broadband, pentru fiecare locuinta si afacere din Marea Britanie, inainte de 2012.

Intr-un articol publicat marti de Times, premierul britanic si-a reafirmat angajamentul fata de acest proces de "transformare".
 
"Marea Britanie nu poate fi impartita intre cei care pot sa se bucure de toate avantajele prezentei online si de cei care nu au acces la aceasta sfera", a spus Brown.

Pe langa exploatarea oportunitatilor, raportul Digital Britain va incerca si sa reduca nivelul riscurilor prezentate de noile tehnologii.

Ziarele locale si posturile de televiziune au suferit scaderi semnificative ale veniturilor din cauza internetului, insa Brown a insistat ca acestea trebuie sa fie protejate.

"Nu putem permite formarea unui monopol", a precizat acesta.

Corespondentul media BBC, Torin Douglas a spus ca ministrul britanic al comunicatiilor considera ca taxa de licenta poate fi un raspuns la problema posturilor comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bbc, #licenta, #posturi, #taxa , #stiri Impact