BERD ofera finantare pentru proiectele de consultanta destinate IMM-urilor

Joi, 01 Noiembrie 2007, ora 15:57
1217 citiri
BERD ofera finantare pentru proiectele de consultanta destinate IMM-urilor

Intreprinderile mici si mijlocii din Romania pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro, pentru proiecte de consultanta, prin intermediul programului Business Advisory Services (BAS) in cadrul unei initiative administrate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Programul BAS/BERD sustine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania prin cofinantarea proiectelor de consultanta efectuate de consultanti locali, sprijinind eforturile firmelor de imbunatatire a competitivitatii, a managementului de marketing si financiar, a managementului calitatii si de planificare strategica a afacerilor.

Proiectele au o durata relativ scurta (maxim 6 luni) si urmaresc un impact imediat.

Programul BAS/BERD are un rol dublu de asistare a companiilor romanesti in dezvoltare precum si de asistare a consultantilor romani acreditati in vederea dezvoltarii competentelor si capabilitatilor acestora.

Companiile romanesti au posibilitatea de a beneficia, prin prisma programului, de subventii de 50% din costul net al proiectului de consultanta dar nu mai mult de 10.000 Euro precum si deasistenta in definirea necesitatilor de consultanta in afaceri ale companiei.

Solicitanti eligibili

Sunt eligibile companiile care indeplinesc urmatoarele conditii: firme mici si mijlocii; capital majoritar romanesc; firme ce activeaza pe piata de cel putin 2 ani;capital majoritar privat; firme cu potential real de dezvoltare; firme ce prezinta o necesitate de servicii de consultanta si care au capacitatea de a implementa recomandarile propuse.

Sunt eligibile sa efectueze proiecte finantate de BAS/BERD firmele de consultanta care indeplinesc urmatoarele conditii: capital majoritar romanesc sau consultanti individuali romani; experienta pe piata romaneasca de cel putin doi ani.

Suntcofinantate o arie foarte larga de proiecte ale firmelor romanesti, ajutand la imbunatatirea performantei economice si la cresterea competitivitatii. Sunt eligibile proiecte cum ar fi: implementarea sistemelor de management al calitatii; restructurare/reorganizare; studii de fezabilitate; cautarea de investitori si parteneri strategici; consultanta in dezvoltarea planului de afaceri; implementarea si perfectionarea sistemelor de management informational (MIS); consultanta in marketing; consultanta tehnica; proiectarea si modernizarea liniilor de productie; alte servicii de consultanta.

Nu sunt eligibile pentru co-finantare proiectele de consultanta din domeniile: servicii juridice, planificare fiscala, audit financiar.

Programul BAS a demarat in tarile baltice in anul 1995. In prezent, BAS opereaza in 18 tari prin intermediul a 29 birouri locale si a subventionat un numar de aproximativ 5900 proiecte, printr-o finantare totala de peste 66.50 milioane de euro de la diversi donatori institutionali.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.