Boc "spioneaza" constructia Nabucco

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 11:25
1415 citiri
Boc "spioneaza" constructia Nabucco

Constructia gazoductului Nabucco in Romania va fi supervizata de un comitet interdepartamental format din reprezentanti din sapte ministere si din membri ai mai multor institutii, transmite Mediafax.

Comitetul interdepartamental reprezinta un cadru intern pentru urmarirea realizarii proiectului Nabucco, discutarea aspectelor legate de implementare, formularea de propuneri la nivel intern si luarea de decizii referitoare la sprijinirea si solutionarea unor probleme legate de implementarea acestuia. 

Comitetul informeaza periodic si ori de cate ori este necesar Guvernul cu privire la activitatea desfasurata si masurile dispuse", se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Din aceasta structura vor face parte secretari de stat din ministerele Economiei, Finantelor Publice, Administratiei si Internelor, Mediului si Padurilor, Justitiei, Afacerilor Externe si Dezvoltarii Regionale si Turismuluim, precizeaza proiectul de act normativ.

Din comitet vor mai face parte presedinti sau secretari generali din Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, precum si din Consiliul Concurentei.

Comitetul va fi coordonat de secretarul de stat pe probleme de energie din Ministerul Economiei.

Printre atributiile noului organism se numara si "problematica studiilor de impact de mediu", a caror finalizare reprezinta o etapa esentiala pentru luarea deciziei finale privind investitiile in constructia Nabucco.

#boc constructie nabucco, #nabucco, #nabucco romania , #stiri Impact