Carlsberg, venituri de 2,4 mld dolari in T1

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 18:09
1376 citiri
Carlsberg, venituri de 2,4 mld dolari in T1

Veniturile Carlsberg au crescut cu 14% in primul trimestru, la 12,5 miliarde de coroane daneze (2,4 miliarde dolari), ca urmare a unei cresteri organice de 10%, a influentei pozitive a cursului valutar, de 3,5%, dar si a impactului unei achizitii, a anuntat, miercuri, producatorul danez de bere.

Profitul net a urcat la 173 milioane de coroane daneze (33 milioane dolari), de la un profit net ajustat de 77 milioane coroane in primul trimestru al anului trecut.

In urma cu un an, grupul a raportat un profit net de 467 milioane de coroane, care a fost ajustat in scadere cu 390 milioane coroane in urma achizitiei companiei Wusu Xinjiang Beer Group.

Profitul inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor si elementelor exceptionale a urcat la un miliard de coroane (194 milioane dolari), sustinut de redresarea pietei din Rusia, si a fost peste estimarile analistilor citati de Bloomberg.

In urma informatiilor, actiunile Carlsberg, grup prezent in Romania, au inregistrat cea mai mare crestere din ultimele patru luni.

Carlsberg, al patrulea mare producator de bere la nivel mondial, obtine circa 45% din profit in Europa de Est, unde volumul a urcat in primul trimestru cu 28% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand vanzarile din Rusia au fost afectate de triplarea taxelor pe alcool.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#carlsberg, #profit carlsberg, #venituri , #stiri Impact