Ce comportament sa adopti in fata unui sef "toxic"

Joi, 26 August 2010, ora 14:19
3777 citiri
Ce comportament sa adopti in fata unui sef "toxic"

Daca esti unul dintre angajatii care are de-a face zilnic cu un sef dificil, incearca sa urmaresti aceste reguli de cooperare cu un superior, te sfatuiesc expertii in Resurse Umane. 

Incearca sa fii un profesionist in orice situatie, pastreaza nivelul productivitatii si nu apela la trucuri prin care sa scapi de responsabilitati, intrucat acestea ti-ar putea compromite jobul.

Gaseste un mentor din afara companiei si evita confruntarile emotionale cu seful tau.

Stabileste o intalnire oficiala cu seful tau in care sa ii explici ce te nemultumeste si sa discutati modalitati prin care acesta si-ar putea schimba comportamentul.

Nu apela la superiorii lui, decat ca ultima varianta.

Gaseste o modalitate de a-ti exprima supararile acumulate la serviciu, insa nu te manifesta in fata colegilor tai.

Nu te poti astepta ca seful tau sa se schimbe peste noapte, de aceea specialistii in HR te sfatuiesc sa iei in considerare posibilitatea de a te muta la un alt departament.

Nu incerca sa ignori comportamentul urat, pentru ca acesta ar putea avea impact asupra sanatatii tale fizice si mentale.

Foloseste-te de reteaua ta de cunostinte pentru a gasi un post in alta companie si pregateste-ti CV-ul pentru orice eventualitate, actualizandu-l cu ultimele realizari profesionale.

Evalueaza-ti singur performanta la job si cauta modalitati de a-ti imbunatati comportamentul, insa nu te invinui pentru comportamentul neadecvat al sefului tau.

Nu-ti sacrifica sanatatea si stima de sine de dragul jobului tau.

Ia inconsiderare o demisie, chiar daca nu ai o alta varianta pregatita, daca iti dai seama ca munca alaturi de acest sef iti poate afecta cariera.

#cariera, #comportament, #sef, #toxic , #stiri Impact