Ce influenta are aspectul fizic asupra carierei tale

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 15:46
5595 citiri
Ce influenta are aspectul fizic asupra carierei tale

Succesul profesional depinde in mare parte de actiunile tale, insa un grad mare importanta il are si modul in care esti perceput de ceilalti. Foarte multe studii au aratat ca aspectul fizic are un impact asupra evolutiei in cariera, iar unii experti sunt de parere ca infatisarea este chiar mai importanta decat o scrisoare de intentie. Structura fetei, culoarea parului si greutatea corpului sunt elemente care ne pot influenta viata profesionala si chiar veniturile, potrivit cercetatorilor citati de BusinessInsider.com.

Genele nu pot fi schimbate, insa daca avem norocul sa avem o mostenire buna, ele ne pot ajuta mult mai mult decat ne inchipuiam.

Barbatii inalti

Un studiu realizat pe jumatate din companiile clasate in Fortune 500 a aratat ca in medie, barbatii cu functia de Director General din aceste companii aveau inaltimea de aproximativ 1, 90 m, potrivit BusinessInsider.com.

Femeile blonde

Cercetatorii de la Universitatea Queensland au aratat ca femeile cu parul blond au sanse sa obtina salarii cu 7% mai mari decat restul femeilor cu alta culoare a parului.

Acelasi studiu a demonstrat ca femeile blonde se casatoresc cu barbati care castiga cu 6% mai mult decat sotii de femei cu alta culoare a parului.

Femeile slabe

Un sociolog din cadrul Universitatii din New York a realizat un studiu prin care a descoperit ca greutatea unei femei influenteaza negativ venitul familiei sale si "prestigiul profesional".

Mai exact, potrivit studiului, o crestere de 1% a masei corporale a unei femei poate avea ca efect scaderea cu 0,6% a venitului intregii familii.

Femeile cu 8 centimetri mai inalte decat colegele ei


Studiile au aratat ca pentru fiecare 8 centimetri in plus, femeile pot castiga cu pana la 8 procente mai multi bani decat o femeie de inaltime medie, informeaza BusinessInsider.com.

Barbatii cu trasaturi mature


Un studiu realizat pe 2000 de barbati cu functii de executiv a demonstrat ideea ca barbatii cu trasaturi masculine mature sunt perceputi ca fiind autoritari, si in consecinta, mult mai puternici.

Cercetarile anterioare au aratat ca trasaturile "de copil" la barbati nu reprezentau o garantie pentru cei care aspirau la posturi de leadership, pentru ca aceste trasaturi submineaza perceptia generala asupra competentei.

Persoanele care nu au barbia subtire, ochi mari sau sprancene subtiri

Acelasi studiu in care au fost inclusi cei 2000 de barbati cu functii de executiv a aratat ca dimensiunea structurii faciale ii poate face sa para mai putin inteligenti, si implicit le scade sansele de a atinge succesul.

Persoanele cu trasaturi mature se bucura de un avantaj profesional fata de cei cu trasaturi puerile, care au caracteristici precum ochii mari si rotunzi, sprancene inalte si barbia subtire , pentru care sunt judecati ca fiind mai putin competenti, scrie The Montral Gazette, citat de BusinessInsider.com.

Persoanele cu aspect simetric

Specialistii Business Insider sunt de parere ca asimetria elementelor fizice influenteaza negativ sansa de a primi un post mai bine platit.

Simetria este cel mai concret indiciu al frumusetii percepute ca atare, iar persoanele atractive pot catiga mult mai multi bani decat restul, potrivit publicatiei citate.

Persoanele care zambesc des


Studiile de specialitate au mai conturat o idee conform careia ar exista o legatura stransa intre aspectul fizic placut si succesul profesional.

Mai exact, cu cat o persoana arata mai bine, cu atat mai mare este gradul de incredere pe care il inspira, iar increderea este trasatura de baza pentru liderii adevarati.

O alta descoperire in cadrul studiului a fost ca persoanele care zambesc inspira mai multa incredere decat cele care nu exprima astfel de trairi.

Persoanele atragatoare

Un studiu intitulat "Frumusetea pe piata muncii" a aratat ca oamenii cu aspect fizic peste nivelul mediu primesc un salariu cu cel putin 5% mai mare decat cei de la nivel mediu, iar oamenii mai putin atragatori obtin un salariu cu pana la 9% mai mic decat media.

Potrivit aceluitasi studiu, barbatii atragatori castiga cu 9% mai mult decat cei neatragatori, iar femeile atragatoare pot castiga cu 4% ma mult decat cele neatragatoare.

Persoanele care nu sunt exagerat de atragatoare

Desigur, este un avantaj sa arati bine si exista multe studii de specialitate care sa demonstreze asta.

Nou-nascutii frumosi beneficiaza de mai multa atente din partea celor din jur, profesorii au asteptari mai mari de la copiii frumosi din clasa lor, iar deciziile de angajare se bazeaza in mare parte pe aspectulfizic, chiar daca asta se intampla la nivel de subconstient.

Un stiudiu intitulat "Partinirea bazata pe atractia fizica, la angajare" arata insa ca frumusetea poate fi si o problema, in aceste situatii.

Cand femeile frumoase candideaza la un post care este ocupat in mod normal de un barbat, acestea sunt supuse unei atitudine discriminatoare.

Cercetatorii sustin ca in profesii precum manager de cercetare si dezvoltare, director de finante, inginer mecanic sau supervisor in constructii, aspectul fizic e un mare dezavantaj pentru femei.

Teoria se aplica doar femeilor, pentru ca barbatii extraordinar de atragatori nu au avut parte de astfel de discriminari, potrivit cercetarilor.

Femeile care poarta machiaj

Exista statistici clare care arata ca femeile care se machiaza la birou primesc joburi mai bune si promovari mult mai rapide.

Un sondaj prezentat in publicatia The Times a aratat ca 64% dintre directori intervievati sustin ca femeile care poarta machiaj au un aspect profesionist, iar 18% dintre ei au dclarat ca femeile care nu se machiaza lasa impresia ca nu sunt dispuse sa faca vreun efort in acest sens, informeaza BusinessInsider.com.

Cei care poarta tinute conservatoare

Femeile considera ca tinuta este un factor vital in atingerea succesului, dar cele care aspira la o pozitie superioara prebuie sa pastreze o linie conservatoare in acest sens, evitand machiajul strident, decolteurile adanci, fuste prea scurte sau prea stramte si unghiile prea lungi.

Intr-adevar, jumatate din femeile incluse in studiile care au demonstrat aceasta teorie si 37% dintre barbatii intervievati, considera ca exista o legatura intrinsca intre aparente si starea emotionala si au inteles ca daca nu arati ca un lider, sunt slabe sanse sa primesti intr-adevar postul.

Mai mult decat atat, acestia sustin ca o imagine bine ingrijita sporeste increderea in propria persoana, un aspect de baza pentru liderii autentici.

Cei are au postura potrivita


Cei care au o pozitie a corpului care emana incredere ii determina pe ceilalti sa il considere un om puternic.

Motivul pare a fi faptul ca aceasta postura ridica nivelul de testosteron cu 20% si reduce nivelul de stres cu acelasi procent, potrivit unui studiu realizat de Harvard Business School.

Postura opusa genereaza efecte opuse, iar o aparitie slaba nu poate decat sa fie in dezavantajul tau, pentru ca o postura puternica poate face o diferenta la nivel psihologic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aspectul fizic, #evolutia in cariera, #infatisarea , #stiri Impact