Certificatele verzi cresc pretul electricitatii la consumator

Joi, 04 August 2011, ora 14:06
1411 citiri
Certificatele verzi cresc pretul electricitatii la consumator

Dupa introducerea sistemului de sprijin pentru productia de energie din surse regenerabile, pretul la consumator al electricitatii ar trebui sa fie majorat cu 3 - 4%, a declarat, joi, Adrian Borotea, director in CEZ Romania.

"Impactul la consumatori, odata cu intrarea in vigoare a legislatiei privind sprijinirea energiilor regenerabile, va fi intre 2 si 4%, asa cum a anuntat deja Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Noi (CEZ Romania - n.r.) nu am cerut cresterea tarifelor de distributie si furnizare, care, chiar daca nu au fost modificate in ultimii ani, este cazul sa creasca, iar cel mai oportun moment ar fi 1 ianuarie 2012", a afirmat Borotea.

Legislatia privind sprijinirea productiei din surse regenerabile va intra in vigoare in luna septembrie.

Producatorii de energie regenerabila primesc certificate verzi pentru energia produsa si livrata in retea, pe care le vand furnizorilor, obligati sa le cumpere anual in limita unor cote stabilite de ANRE. Ulterior, furnizorii vor transfera in facturi costurile cu certificatele verzi, astfel ca pretul final el energiei va creste.

#certificate verzi, #electricitate, #pret consumator, #pret electricitate , #stiri Impact