CESAROM mizeaza in 2011 pe cresterea cotei de piata

Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:17
1606 citiri
CESAROM mizeaza in 2011 pe cresterea cotei de piata

Cesarom, liderul pietei autohtone de placi ceramice, mizeaza in acest an pe dublarea ratei de crestere a cotei de piata in conditiile in care aceasta va raporta o scadere cu un procent de 10%, similar celui din 2010.

Cel mai mare producator de placi ceramice de pe piata locala mizeaza in 2011 pe o crestere de 4 procente a cotei de piata, de la 38% in 2010, la 42% in acest an.

De asemenea, Cesarom estimeaza mentinerea cifrei de afaceri la nivelul anului trecut.

In 2010, compania a inregistrat un business de 38,5 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu anul precedent.

"Interesul in crestere pentru produsele din potofoliu, lansarea celor sase noi colectii si majorarea numarului de parteneri la nivel national vor contribui la avansul cotei de piata in acest an", a declarat Eduard Macarescu, Directorul de Operatiuni al Cesarom.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca planurile Cesarom pentru 2011 vizeaza iesirea la export pe noi piete, precum Marea Britanie, Franta si Germania.

In acest an compania are in plan mentinerea exporturilor la aproximativ 5% din totalul cifrei de afaceri.

Anul trecut, placile ceramice produse in Romania au patruns pe rafturile magazinelor din Bulgaria, Finlanda, Serbia, Republica Moldova si Slovacia.

In ceea ce priveste piata locala de placi ceramice, oficialul Cesarom estimeaza ca aceasta va inregistra in acest an un recul de 10%, similar celui din 2010.

Anul trecut, conform estimarilor celui mai mare jucator autohton de profil, piata a raportat o valoare de 100 de milioane de euro si un volum de 22 de milioane de metri patrati.

Pentru anul in curs, piata de gresie si faianta va ajunge, intr-un scenariu optimist, la o valoare de 90 de milioane de euro si un volum de doar 20 de milioane de metri patrati.

"Comprimarea continua a sectorului constructiilor, scaderea numarului de proiecte rezidentiale si non-rezidentiale si intarizierile la finalizarea celor incepute inca din anii precedenti vor avea un impact negativ asupra pietei. Contextul economic general si scaderea puterii de cumparare vor afecta, de asemenea, evolutia pietei", a subliniat Eduard Macarescu.

In acest context si importurile de gresie si fainta vor scadea sub pragul inregistrat anul trecut, cand au ajuns 60% din piata.

"Anul trecut, ponderea placilor de o calitate indoielnica provenite din importuri a crescut la 20% din totalul vanzarilor iar acest procent va avansa si pe parcursul acestui an", a mai adaugat Eduard Macarescu.

Oficialul Cesarom estimeaza, in acelasi timp o stagnare in acest an a pretului mediu pe metrul patrat de gresie si faianta, la 25 de lei. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#cesarom, #piata de gresie si faianta, #placi ceramice, #sector constructii , #stiri Impact