China ameninta SUA: NU va jucati cu focul!

Joi, 09 Iunie 2011, ora 09:29
2804 citiri
China ameninta SUA: NU va jucati cu focul!

China, cel mai mare creditor al SUA, a amenintat Washingtonul ca intrarea in incapacitate de plata a Statelor Unite, este "o idee oribila" si ca ar putea avea un impact negativ asupra economiei globale si ca falimentul SUA ar echivala cu un dezastu de proportii greu de imaginat.

China, cel mai mare creditor al SUA, cu peste 1100 miliarde de dolari, in luna martie, a avertizat Statele Unite, pe diverse cai, ca implicatiile pentru economia mondiala si relatiile cu marii creditori ale SUA ar avea foarte mult de suferit, daca SUA va intra in incapacitate de plata, scrie Reuters.

Daca SUA ar da faliment, Beijing-ul s-ar gasi in incapacitate, chiar si de scurta durata, de a valorifica titlurile de stat americane, mai scrie publicatia amintita.

Unii investitori si-au permis chiar sa glumeasca pe aceasta tema, spunand ca statul chinez ii interzice celui american sa dea faliment.

Yuan Gangming, cercetator in cadrul Academiei Chineze de Stiinte Sociale, vorbeste despre tensiunile politice din spatele dezbaterii privind datoria SUA, dar recunoaste ca intrarea in incapacitate de plata reprezinta un risc real.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#faliment sua, #incapacitate plata, #faliment, #sua, #china , #stiri Impact