Chinezii combat speculatiile de pe piata imobiliara locala

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:23
1210 citiri
Chinezii combat speculatiile de pe piata imobiliara locala

China s-a angajat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa nu permita ca investitiile straine speculative sa afecteze piata imobiliara, aceasta fiind cea mai recenta expresie a ingrijorarii autoritatilor fata de cresterea prea rapida a preturilor in acest sector, transmite Reuters.

Directiva Consiliului de Stat (guvernul chinez) va reprezenta o reglementare orientativa pentru autoritatile locale si ministere, inclusiv pentru Banca Chinei si Comisia de Reglementare a Sectorului Bancar Chinez, pentru stabilirea strategiilor detaliate, noteaza Mediafax.

"Departamentele relevante trebuie sa imbunatateasca monitorizarea imprumuturilor si investitiilor transfrontaliere, pentru a preveni intrarile ilegale de capital pe piata imobiliara si a evita impactul fondurilor externe speculative asupra pietei imobiliare chineze", a anuntat guvernul.

Banca centrala si autoritatea de reglementare trebuie sa intensifice supravegherea si coordonarea activitatilor de acordare a creditelor ipotecare.

Circa o sesime din noile imprumuturi de aproape 10.000 de miliarde de yuani (1.500 miliarde dolari) acordate in 2009 in China au fost in domeniul imobiliar.

Ingrijorate ca spargerea unei bule speculative in sectorul imobiliar ar putea conduce la conflicte sociale si instabilitate, autoritatile de la Beijing s-au angajat sa combata cresterea prea rapida a preturilor, dar masurile de pana acum, precum restrictionarea scutirilor de taxe, au fost destul de anemice.

Guvernul a cerut autoritatilor locale, in special in orasele unde preturile locuintelor cresc rapid, sa suplimenteze oferta de case ieftine.

Banca centrala a anuntat ca in acest an va acorda o atentie speciala pietei imobiliare, concomitent cu controlul inflatiei.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#china, #speculatii, #imobiliare, #case, #apartamente , #stiri Impact