Cisco: volumul de spam va creste cu 30% in 2010

Luni, 26 Iulie 2010, ora 12:54
1955 citiri
Cisco: volumul de spam va creste cu 30% in 2010

In 2010 se asteapta cresterea mondiala a volumului de spam cu pana la 30% fata de nivelurile din 2009, in ciuda limitarilor recente ale operatiunilor infractionale de spam, conform unui studiu efectuat de Cisco Security Intelligence Operations (SIO), transmite NewsIn.

"Statele Unite au redevenit lider in categoria tarilor din care pleaca cel mai mult spam, urmata de India, Brazilia, Rusia si Coreea de Sud. Brazilia a inregistrat o scadere cu 4,3% a cantitatii de spam, cel mai probabil deoarece mai multi furnizori de servicii de internet din tara respectiva limiteaza accesul la Portul 25", se arata in Raportul Semestrial de Securitate Cisco 2010 publicat luni.

Potrivit acestui raport, infractorii cibernetici ataca in continuare siteuri web, insa atacurile lansate sunt cu coordonare temporala strategica, pe mai multe fronturi, avand scopul de a instala keyloggere (programe care inregistreaza toate tastele apasate), back-door-uri si boti.

De asemenea, conform raportului, calatorii in timp din 1970 nu ar recunoaste locul de munca din 2010.

"Locul de munca de astazi a fost transformat de presiuni in crestere precum utilizarea retelelor sociale, adoptarea la scara larga si proliferarea dispozitivelor conectate la retea, si adoptarea virtualizarii.

Raportul de securitate trece in revista riscurile cu care ne confruntam si ofera cinci solutii pentru a ajuta companiile sa isi imbunatateasca securitatea pana in 2011", se arata in raport.

Companiile trebuie sa schimbe felul in care trateaza securitatea pentru a se asigura ca retelele lor si informatiile corporatiste vitale sunt protejate impotriva amenintarilor de securitate care evolueaza, conform Raportului Semestrial de Securitate Cisco 2010.

Schimbari majore ar fi utilizarea in crestere a retelelor sociale, adoptarea si proliferarea dispozitivelor mobile conectate la retea, si virtualizarea, care continua sa schimbe peisajul securitatii IT.

"Ca rezultat, profesionistii din companii trebuie sa actioneze imediat pentru a pune la punct practici de securitate eficiente pentru a proteja reputatia companiilor lor si pentru a mentine avantajul competitiv. Raportul evidentiaza cinci recomandari pentru imbunatatirea securitatii companiilor", informeaza raportul Cisco.

Totodata, exista forte majore care schimba peisajul securitatii IT corporatiste.

Retelele de socializare, virtualizarea, cloud computing-ul, si utilizarea masiva a dispozitivelor mobile continua sa aiba un impact dramatic asupra abilitatii departamentelor IT de a mentine o securitate eficienta a retelelor.

"Pentru a ajuta la administrarea acestor tendinte convergente, companiile ar trebui sa impuna politici amanuntite la nivel de aplicatie si utilizatore pe sistemele virtualizate, sa implementeze elemente de securitate stricte pentru accesul la informatiile companiei, sa creeze o politica oficiala in ceea ce priveste mobilitatea, sa investeasca in solutii pentru administrarea si monitorizarea activitatilor din cloud si sa ofere angajatilor ghidare pentru utilizarea mediilor sociale la locul de munca", se mai arata in documentul citat.

#cisco, #spam, #volum, #infractiune , #stiri Impact