Compania Nationala a Uraniului va disponibiliza 49 de angajati

Marti, 26 Mai 2009, ora 13:39
1677 citiri
Compania Nationala a Uraniului va disponibiliza 49 de angajati

 Compania Nationala a Uraniului (CNU) va disponibiliza 49 de angajati, in acest an, intrucat a incetat activitatea de exploatare la Mina Baita, sucursala CNU din judetul Bihor, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern postat pe site-ul Ministerului Economiei,potrivit Newsin.

In prezent, CNU are 1.844 angajati, potrivit reprezentantilor companiei.

"Disponibilizatii vor beneficia de prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii", potrivit proiectului normativ.

CNU este o compania aflata sub autoritatea Ministerului Economiei. Compania are in administrare resursele minerale de uraniu existente in Romania si desfasoara activitati de cercetare geologica si exploatare a zacamintelor de uraniu, prepararea minereurilor si rafinarea concentratelor, transportul si comercializarea acestora, precum si conservarea, inchiderea si ecologizarea obiectivelor cu activitate sistata.

In paralel cu activitatea de baza, in companie se desfasoara si activitati auxiliare, precum efectuarea de analize fizico-chimice si radiometrice pe probele recoltate, precum si pentru analize de flux si de produs finit, se elaboreaza bilanturi de mediu si studii de impact, se investigheaza, se urmareste si se studiaza starea de sanatate a personalului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajasi, #disponibilizari, #resurse minerale, #uraniu , #stiri Impact