Consiliul Concurentei, audiat de Banca Mondiala

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 18:34
1256 citiri
Consiliul Concurentei, audiat de Banca Mondiala

Raportul realizat de Banca Mondiala in urma auditului efectuat la Consiliul Concurentei arata faptul ca autoritatea inregistreaza progrese semnificative in atingerea obiectivelor sale de a indeplini standardele UE si de a se situa la nivelul autoritatilor similare din alte state membre, potrivit NewsIn.

"Raportul Bancii Mondiale confirma faptul ca autoritatea de concurenta face eforturi pentru a-si imbunatati performanta, reorientandu-si activitatea axata pe ajutor de stat (inaintea aderarii la UE) spre asigurarea unui mediu concurential si eliminarea prevederilor legislative cu posibil impact anticoncurential", se arata intr-un comunicat transmis marti de Consiliul Concurentei.

Totodata, documentul elaborat de Banca Mondiala face o serie de recomandari atat in ceea ce priveste imbunatatirea mediuluI concurential, cat si consolidarea capacitatii administrative si maximizarea impactului economic al activitatii institutiei.

"Recomandarile Bancii Mondiale confirma ca ne indreptam in directia corecta, avem personal specializat si proceduri adecvate pentru a lupta impotriva practicilor anticoncurentiale.

Important este sa construim pe aceste avantaje.

Recomandarile vor fi incluse in strategia Consiliului Concurentei si vor face parte din planul de actiuni pe care guvernul Romaniei si-l va asuma in perioada urmatoare" a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

 Evaluarea activitatii Consiliului Concurentei este parte a proiectului "Analiza functionala a administratiei publice centrale din Romania - I", finantat de Uniunea Europeana prin Fondul Social European, Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative".

#consiliu, #concurenta, #banca, #mondiala , #stiri Impact